*Nettavisen* Sport.

Omar forbannet på dommeren: - Jeg klikket på ham

SINT: Omar Elabdellaoui raste mot dommeren etter å ha blitt snytt for straffespark. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Landslagsbacken oppgitt over arroganse fra dommerteamet.

NORGE - UNGARN 0-1:
ULLEVAAL STADION (Nettavisen
): Etter 58 minutters spill, på stillingen 0-1 til Ungarn, kom Omar Elabdellaoui seg forbi Tamas Kádár inne i gjestenes straffefelt, før han ble dratt i bakken.

Dommer Mark Clattenburg og hans team mente forseelsen var innenfor regelverket, men reprisene viste at Norge ble snytt for et soleklart straffespark.

- Jeg skulle hatt straffe, er Elabdellaouis krystallklare dom da Nettavisen spør ham om hendelsen.

- Sånne situasjoner snur kampen
Med straffespark og et sannsynlig gult kort til Kádár, som allerede hadde havnet i dommerens bok, ville Norge spilt mot ti mann og mest sannsynlig hatt 1-1 før den siste halvtimen.

LES: Detaljert kampreferat

Olympiakos-proffen mener det er vanvittig frustrerende at dommeren ikke dømte straffespark.

- Selvfølgelig. Sånne situasjoner snur jo kampen, og mest sannsynlig hadde de fått en mann mindre, ettersom han som holdt meg hadde gult kort fra før. Rødt kort, straffe, mest sannsynlig mål, og da er det stor sannsynlighet for at vi snur kampen, sier Elabdellaoui.

Rasende på dommeren
Landslagsbacken var tydelig rasende med en gang han skjønte at han ikke fikk straffe i situasjonen, og han løp rett bort til måldommeren ved dødlinja.

- Måldommeren sto kanskje enda bedre plassert enn Clattenburg?

- Ja, det er akkurat det. Det er derfor jeg klikket litt på ham. Jeg gikk rett bort til ham og spurte hva som skjedde, sukker Elabdellaoui.

Også landslagssjef Per-Mathias Høgmo var skuffet etter kampen da han ble spurt om straffesituasjonen. Han er soleklar på at dommeren tok en feil avgjørelse ute på Ullevaal-gresset.

- En soleklar straffe, krystallklar straffe. Det er bemerkelsesverdig at en så rutinert dommer som Mark Clattenburg ikke ser den, mener Høgmo.

Saken fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

GULT KORT: Her havner Elabdellaoui i dommer Mark Clattenburgs bok etter at dommeren mente nordmannen filmet. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Fikk ingen forklaring
Clattenburg er en av de mest rutinerte dommerne i Premier League, men Elabdellaoui reagerer på at dommeren hadde en noe arrogant holdning da backen ville ha en forklaring av briten.

- Han sa ikke noe særlig. Han ville ikke snakke noe særlig med meg om det. Jeg prøvde å gå bort til ham etter kampen, og han så jeg ville snakke om situasjonen, men han ville ikke høre, sier Elabdellaoui mens han ristet på hodet.

Kort tid senere gikk Elabdellaoui i bakken nok en gang inne i straffefeltet til Ungarn, men denne gangen ble han tildelt gult kort for filming.

- Jeg føler jeg ble truffet der også, og da faller jeg. Men den er ikke like klar som den første, føler jeg der og da. Nå har jeg ikke sett den andre situasjonen, da, forklarer Elabdellaoui.

Returkampen spilles søndag klokken 20.45 i Budapest.

P.S: Her finner du alt om kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag