Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omar rammet av «Oslo-syndromet»

UT AV SKYGGEN: Omar Elabdellaoui er stolk over det han har prestert i Olympiakos.
UT AV SKYGGEN: Omar Elabdellaoui er stolk over det han har prestert i Olympiakos. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Mener han har fortjent anerkjennelse og oppmerksomhet.

Han spiller fast i mesterligaen, har tidvis herjet med Juventus, men går gjerne litt under radaren her hjemme. Lider Omar Elabdellaoui av Oslo-syndromet?

Den blide Ila-gutten nyter stor tillit i Olympiakos, hvor han spiller fast og mot de beste i Europa.

- Jeg føler det sånn noen ganger, iallfall når du spiller Champions League, som er det største på klubbsiden, attpåtil når du spiller fast mot svært gode lag – at da fortjener man en viss anerkjennelse og oppmerksomhet, sier backen til NTB.

Viktigst å prestere

Til tross for glitrende kritikker i Hellas, handler det mest her hjemme om stjernetalentene Martin Ødegaard (15) og Mats Møller Dæhli (19). Og Åge Hareide får mye spalteplass etter at han tok svenske Malmö FF til mesterligaens gruppespill. Gullballen gikk til Stefan Johansen, mens verken nordmenn flest eller mediene helt synes å få med seg at Oslo-gutten har herjet med de italienske seriemesterne Juventus.

- Jeg merker meg at enkelte i mediene har lagt merke til det. Men jeg kan ikke bruke så mye tid til å tenke på hvorfor det er blitt slik, sier den sympatiske forsvarsspillerne.

Golfproffen Suzann Pettersen er en annen Oslo-utøver som kan virke litt «usynlig» i mediebildet. Skiutøvere fra hovedstaden lider også tidvis av det samme. Der en trønder eller bergenser ville fått enorm oppmerksomhet, blir det noe mer «upersonlig» rundt Oslo-stjernene.

- Det er nok noe i det du sier. Jeg vet ikke hvorfor det er slik, men for meg er det viktigste å gjøre det bra, å prestere. Det vil det alltid være. Og gjør jeg det, kommer nok oppmerksomheten, sier forsvarsspilleren som A-landslagssjef Per-Mathias Høgmo helst omtaler som en «moderne sideback, god begge veier og med såkalt god motor».

Hektisk høst

- Du spilte kun 45 minutter mot Estland.

- Høsten har vært veldig hektisk. Jeg har spilt så å si alt, det har vært mange kamper og enormt mye reising. Det viktigste for meg er å lade kroppen fram til søndag, slik at jeg er quick og fresh, sier Elabdellaoui.

– Du er en av få nordmenn med referanser fra mesterligaen og vet hva som kreves. Hvordan kan du overføre det til landslagskompisene?

– Jeg blir mer og mer komfortabel som back, både offensivt og defensivt. Du lærer mye mer når du spiller mot så god motstand. Jeg har spilt veldig mye i høst, knapt stått over. Jeg har fått mye ros. Jeg vet hvor lista ligger, men jeg trenger ikke fortelle de andre på landslaget det. De vet selv hva som kreves mot Aserbajdsjan søndag. Er vi på vårt beste, skal vi vinne, sier Olympiakos-spilleren til NTB. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!