RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omdal vil fortsette i UEFA-styret

Foto: SCANPIX
Avtroppende fotballpresident Per Ravn Omdal ønsker å gå løs på fire nye år i styret til Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

Per Ravn Omdal har sittet i UEFA-styret i 12 år og fra 1996 som visepresident.

- Fotballforbundets styre har bedt meg om å fortsette, og jeg har sagt ja til å stille til valg. UEFA-jobbingen er utfordrende, og samtidig får jeg frigjort en del tid når jeg går av som fotballpresident på tinget i mars, sier Per Ravn Omdal til fotball.no.

Fotballpresidenten er i dag UEFA-ansvarlig for fotballens forhold til EU. Han har blant annet arbeidet med å forhandle fram et nytt overgangssystem, samt kollektive TV- og sponsorrettigheter.

Valget finner sted i Limassol på Kypros under UEFA-kongressen 22. og 23. april. Sju kandidater stiller til gjenvalg, mens tre er nye.

De ti kandidatene til sju plasser i UEFA-styret er Viacheslav Koloskov (Russland), Marios N. Lefkaritis (Kypros), Gerhard Mayer-Vorfelder (Tyskland), Joseph Mifsud (Malta), Per Ravn Omdal (Norge), Mathieu Sprengers (Nederland), Geoffrey Thompson (England), Franco Carraro (Italia), Vlatko Markovíc (Kroatia) og Gilberto Parca Madaíl (Portugal).

UEFA-styret består av 14 medlemmer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere