*Nettavisen* Sport.

Omstiller seg mentalt

Foto: Scanpix (SCANPIX)

Ståle Solbakken setter søndag punktum for sin strålende trenerkarriere i Danmark, og er i ferd med å omstille seg mentalt på sin nye jobb.

Han erkjenner overfor København-avisen Politiken at han har en jobb å gjøre på det området. For nå er det slutt på å være i førersetet i den nasjonale ligaen, og i stor grad dominere kampene, slik tilfellet ofte har vært i hans trenerperiode i FC København.

Men nordmannen mener han er godt rustet foran overgangen til Köln og Bundesliga.

- Jeg forsøker så godt jeg kan å forberede meg på hvordan min nye trenertilværelse blir. Og jeg har da så visst fått erfare tidligere både hvordan det er å tape kamper og ligge i bunnen av tabellen. Da jeg trente HamKam, for eksempel, kjempet vi mot nedrykk det meste av sesongen, sier Solbakken til avisen.

Slutt på å styre spillet
- Også i perioder i FCK har ikke ting gått helt etter planen. Vi har opplevd motgang vi også, tilføyer han, og viser til at laget hans måtte nøye seg med bronse i en av hans sesonger ved roret.

- Men selvfølgelig blir det jeg går til helt annerledes enn å være trener i Danmarks ledende klubb. Med FCK har vi i de fleste kampene styrt spillet i 80-90 prosent av spilletiden, og vi har jobbet hardt med å utvikle vårt offensive spill. I Köln kommer jeg nok til å begynne med konsentrere meg mye om forsvarsspillet. I mange kamper vil det nok handle om å forsøke å ta poeng med kontringsspill, fortsetter han.

Kan sende Wæhler ned
Etter søndagens serieavslutning blir det stor gullfest i Parken, og stemningen vil garantert nå de helt store høyder når klubben og fansen tar avskjed med sin avholdte trener.

Solbakkens mannskap akter dessuten å avslutte årets Superliga med stil, selv om de for lengst har vunnet den. Dermed står dagens motstander Aalborg foran en ytterst vanskelig oppgave. Kjetil Wæhler & Co kjemper for å overleve i den øverste divisjonen, men kan altså ikke forvente noen form for hjelp fra den suverene seriemesteren. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag