*Nettavisen* Sport.

Onsdag fikk han sparken

Foto: Cristina Quicler / AFP / Getty Images

Real Madrid bekrefter at klubben vil ansette José Mourinho i stedet.

26.05.10 19:53

Real Madrid la onsdag ettermiddag ut en kort melding på sin nettside, hvor klubben inviterte til pressekonferanse etter styremøtet klokken 18.30.

Som ventet informerte klubbpresident Florentino Perez at Manuel Pellegrini sparkes ut, og at José Mourinho er ønsket som chilenerens erstatter i trenerstolen.

Først må Real Madrid bli enig med Inter om en passende kompensasjon for portugiseren, som fortsatt er under kontrakt med italienerne.

- Vi er overbeviste om at vi trenger friske impulser og vi er overbeviste om at José Mourinho er den rette mannen for denne jobben, sa Perez ifølge Reuters.

Inters suksesstrener José Mourinho har tidligere gjort det klart at han regner med å overta trenerjobben i Real Madrid.

- Jeg vil bli den første manageren som vinner Champions League med tre forskjellige klubber, fortalte portugiseren etter at han ledet Inter til seier i Champions League med 2-0-seier i finalen mot Bayern München.

Les også: Se Mourinho knekke sammen
Les også: - Signerer på tirsdag eller onsdag

Pellegrini ledet Real Madrid til andreplass i Primera Division denne sesongen, med 31 seirer og bare fire tap. Den spanske hovedstadklubben scoret 102 mål og tok 96 poeng, men det holdt likevel bare til andreplass bak suverene Barcelona, som bare tapte én seriekamp.

Real Madrid røk ut allerede i åttedelsfinalen av Champions League, etter tap mot Lyon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.