RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Onsdagens Premier League-rykter

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Kan man virkelig stole på Sir Alex Ferguson?

«Sjefen utelukker kjøp» var tittelen på en sak på Manchester Uniteds hjemmeside for to dager siden. Nå er han riktignok blitt 67 år gammel, Sir Alex Ferguson, så kanskje er ikke hukommelsen som før – eller er det bare et taktisk spill fra United-sjefen? Nå skal han i alle fall ha lagt inn et bud på Benficas Angel di María – rundt 85 millioner kroner pluss Nani skal United være villige til å bla opp for den argentinske landslagsspilleren.

Rafael Benitez har ikke tenkt å være noe dårligere. Liverpool-sjefen har fått beskjed med å kvitte seg med kvartetten Ryan Babel, Andrej Voronin, Andrea Dossena og Philipp Degen før han kan handle, men når det er gjort, skal to kvalitetsspillere inn dørene på Anfield. Den gamle storheten Emile Heskey, med fire nettkjenninger i sin Aston Villa-karriere, skal være en av de som er på vei. Erik Huseklepp er en annen mann som Benitez tror kan føre Liverpool tilbake til toppen av Premier League.

En god Premier League-ryktebørs er det ikke før David Villa er nevnt. Nå skal den spanske måltyven ha åpnet for en overgang til England, og både Chelsea og Manchester United skal være interesserte – selv om også Carlo Ancelotti har forsikret om at hans klubb ikke kommer til å handle nye spillere i januar. Det viktigste kan likevel bli å beholde Branislav Ivanovic – backen er ønsket av Real Madrid.

Er David Villa viktig for Premier League-spalten vår, hva skal man da si om Manchester City? Når man i tillegg har fått en ny manager vet man jo at det ikke bare er snakk om rykter, på Eastlands har man tydeligvis satt seg som mål å støvsuge Europa for alt som finnes av fotballsparkende menn mellom 15 og 35. Matthew Upson, Inter-back Maicon, Giorgio Chiellini (Juventus) og Boltons Gary Cahill er kun fire av de navnene klubben blir koblet til onsdag – alle med en prislapp i hundremillionersklassen. Kanskje kan en av dem gjøre like stor suksess som Joleon Lescott? Craig Bellamys dager skal imidlertid være talte etter at hissigproppen fort ga beskjed om at han ikke likte det nye treningsregimet til Roberto Mancini.

Arsenal frekventerer ikke disse spaltene like ofte som sine brødre i firerbanden, men det kan det fort bli slutt på. London-laget har ikke vunnet et trofé siden 2005, og sant å si begynner man å bli litt utålmodig på Emirates. Det skal ha lagt press på Arsene Wenger for å forsterke stallen, spesielt fremover. Mest aktuelle er Carlton Cole, Andre-Pierre Gignac (Toulouse) og Marouane Chamakh (Bordeaux).

Everton har hatt en skuffende sesong, men forsøker nå å hente den gamle Arsenal-helten José Antonio Reyes på lån fra Spania. Et annet, gammelt Arsenal-bekjentskap som kan være på vei tilbake til Premier League, er Jermaine Pennant – som kan bli lagkompis med John Carew.

Ellers slåss Spurs og Everton om Watfords sisteskanse Scott Loach, Sporting Gijons midtbanespiller Michel er ønsket av Birmingham, Michael Dawson kan ende i Sunderland sammen med Coventry-keeper Keiren Westwood, Celtic-flanken Niall McGinn er hva Wolves håper å få på lønningslistene, mens Portsmouth ikke aner om de får lov til å handle noe nytt. Dårlig nytt, det, siden halve laget forsvinner til Afrika-mesterskapet over nyttår, men Wigans Olivier Kapo skal være linet opp som et mulig transfermål. Han er fra Elfenbenskysten, men de gode nyhetene er at han er fransk landslagsspiller, og dermed faktisk kan bidra til at Pompey stiller med elleve mann i de fleste av sine januar-kamper.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere