RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Onsdagens Premier League-rykter

Sist oppdatert:
Mesut Özil kan bli Premier League-spiller og Fernando Torres ber klubbene om å holde kjeft.

Arsenal er villige til å betale nesten 200 millioner kroner for å hente Mesut Özil til Emirates Stadium. Arsène Wenger har sniktittet på 21-åringen i lang tid og virkelig sperret øynene opp under VM i Sør-Afrika. Özil, som har ett år igjen av kontrakten med Werder Bremen, har imponert stort på den offensive midtbanen til Tyskland og jaktes nå av flere europeiske storklubber.

Men vil Werder Bremen selge?

Om Özil blir spesielt populær i England gjenstår å se. Han har nemlig latterliggjort løvenes landslag, som har uttalt at de kjedet seg mellom kampene i Sør-Afrika, ved å si: «hvis du finner den flotteste turneringen i verden kjedelig, har du trolig ingenting å gjøre der».

En annen tysker som kan innta Premier League til høsten er Kölns Lukas Pedolski. Manchester City skal være villige til å bla opp rundt 150 millioner kroner for spissen.

Også Roy Hodgson ser på spillere på tvers av landegrenser. Den ferske Liverpool-treneren er i ferd med å skrape sammen drøye 130 millioner kroner for costaricaneren Bryan Ruiz. Vingen scoret 24 mål for Twente i den hollandske serien forrige sesong.

Manchester United brøler ikke høyest på overgangsmarkedet, men det hviskes om at klubben vil signere Real Madrids Karim Benzema. Spissen var på rekrutteringslista til Alex Ferguson også i fjor, men den tidligere Lyon-spilleren gikk til den spanske klubben.

Og mens Old Trafford-gjengen holder tyst er det andre klubber som ikke er redde for å bruke stemmebåndet. Fernando Torres har faktisk måttet be Liverpool og klubbene som jakter ham om å holde fred. Spanjolens navn har vært det heteste på ryktebørsen i lang tid, og både Chelsea, Manchester City og Barcelona skal være villige til å bla opp en heftig slant for spissen. Hodgson er imidlertid desperat på å beholde Torres på Anfield, men 26-åringen har gitt beskjed om at han ikke vil mases mer på om sin egen fremtid før VM er over og han har hatt ferie.

Flere spillere trenger litt fri etter verdensmesterskapet. Patrice Evra, som var kaptein i skandaletroppen til Frankrike, har fått tildelt én uke ekstra ferie av Ferguson for å komme over landslagsfiaskoen i Sør-Afrika.

Appropo VM-fiaskoer. Kritikken av ballen som brukes i mesterskapet, Jabulani, har vært endeløs, og nå henger det amerikanske romfartssenteret, NASA, seg på. Ekspertertene på aerodynamikk hevder at ballens bane blir uforutsigbar i en fart på over 70 kilometer i timen.

Samtidig som noen mislykkes i VM er det andre som applauderes. Uruguays Diego Forlan, som røk ut av semifinalen tirsdag, får skryt av sin tidligere trener i United. Forlan var ingen suksess for de rød djevlene, men Ferguson mener han kunne blitt en helt og at de solgte ham altfor billig da han i 2004 forlot klubben.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Sunderland ønsker å låne Ghanas unge talent, Dominic Adiyiah, fra AC Milan kommende sesong.

Lenny Sowah, for tiden i Portsmouth, har avslått et bud fra Wigan og blir isteden venstreback i Bundesliga-klubben Hamburg.

West Ham forventer at Aston Villa vil legge inn et bud på Scott Parker. Midtbanespilleren blir trolig ikke tilbudt ny arbeidsgiver før John Carews klubb har solgt unna James Milner, som er på vei til Manchester City for 250 millioner kroner.

Kilder: The Sun, Daily Star, Daily Mail, Daily Mirror.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere