RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Onsdagens Premier League-rykter

Foto: SCOTT HEPPELL (Ap)
Sist oppdatert:
Manchester City kan tilby mye penger, men lite glede: Carlos Tévez vil vekk!

Manchester Citys spisslager er nok til å fylle fire kompanier, men enkelt å holde dem alle lykkelig er det ikke. Craig Bellamy tok golfkøllene og dro til Wales for et par måneder siden, og nå kan det bli trangt i utgangsdøra på City of Manchester Stadium.

Roque Santa Cruz har bare startet seks ligakamper siden overgangen fra Blackburn for halvannet år siden, og ikke et eneste minutt med spilletid har det blitt i år. London (Fulham) eller Spania (flere lag) kan bli neste stopp, men mer bekymringsfullt er det nok med den andre karen som vil vekk:

Carlos Tévez. Den lille argentineren har vært en megahit siden overgangen fra nabo United (30 seriemål på 44 kamper), men skal ifølge spisskollega Santa Cruz slite med hjemlengsel. Om gamlelaget Boca Juniors eller noen andre argentinske storlag er i stand til å betale overgangssummen og innfri lønnskravene fra den hardtarbeidende krumtappen, er en annen sak.

Manchester City lar seg neppe skremme av et par potensielle avganger, og jakten på forsterkninger som kan sørge for hederlige fjerdeplasser fortsetter med uforminsket styrke. Det siste navnet som er koblet til Eastlands, er forsvarsspilleren Daniel Carrico fra Sporting Lisboa . Lazio-back Stefan Radu skal også være høyaktuell for en overgang til Manchesters blå.

Old Trafford er man mer opptatt av å beholde hva man har. Etter de suksessfylte forhandlingene med Wayne Rooney, var det Patrice Evra som i går skulle tilbys en drømmekontrakt, nå er turen kommet til John O'Shea som ifølge ryktene skal få et tilbud verdt 150 millioner.

Arsenal er i samme modus. Andrej Arshavin har vært en god mann å ha med seg, og nå vil Arsène Wenger forlenge oppholdet til russeren. I potten ligger et lønnsforslag på småpene 750.000 i uka.

Penger er sjelden det problemet når engelske klubber får nye eiere (OK, Liverpool-supportere, den setningen gjaldt ikke for dere). Nå er det Blackburn som snart skal få spise kirsebær med de store. Blir Sam Allardyces mannskap overtatt av inderne, ligger det nærmere 400 millioner tilgjengelig i overgangspotten.

Potten til Chelsea er nok av en helt annen kaliber, uten at behovet for forsterkninger ser ut til å være så altfor stort. Kan må få kvalitetsspillere til en rimelig penge, er Carlo Ancelotti likevel interessert – og høyrebacken Darijo Srna fra Shakhtar Donetsk faller inn i den kategorien.

West Ham har kanskje ikke hatt samme hell med sine eiere som London-kollegaen, og huskes mer for spillerne de har solgt enn kjøpt. Nå kommer det likevel et riktig snadderrykte for Hammers-fansen – Bojan Krkic kan være på vei! Barca ønsker riktignok å beholde stortalentet, men for rundt 150 millioner kan 20-åringen ble West Ham-eiendom. Juventus vil imidlertid gi London-laget hard kamp om stortalentet.

Hvor mange spillere Liverpool og Manchester United har blitt koblet til samtidig er vanskelig å tippe, men Premier League-konkurrentene synes utvilsomt å være Englands svar på FCK og Rosenborg. Denne gangen er det Standard Lièges midtbanespiller Steven Defour som skal være ønsket at de to mestvinnende klubbene i England. Selv skal midtbanespilleren ha uttalt at han foretrekker å bo i innlandet framfor kysten, kanskje ikke så rart ettersom United har jaktet 22-åringen i over et år nå.

Avslutningsvis nevnes det at David Moyes ber Everton-fansen være tålmodig med Jermaine Beckford, selv om at alle vet at Everton-spisser aldri blir noen hit, Newcastle-spiss Leon Best er ønsket av Leeds og Reading, Villas Shane Lowry er ønsket av Sheffield Wednesday, mens Stokes Michael Tonge kan bli Pompey-spiller.

(Kilder: Sporting Life, BBC, Daily Mail, Daily Mirror, The Guardian, The Times, The Sun, Caughtoffside, Imscouting)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere