RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Onsdagens Premier League-rykter

Foto: Gabriel Bouys (AFP)
Sist oppdatert:
Ryktebørsen gir Tottenham en stor klem, mens Liverpool må kose med Rafa Benitez.

Luis Suarez var forrige sesong en av disse spissene som det noe snodige utrykket «bøtter inn mål» ble brukt om titt og ofte. Kanskje ikke så rart, uruguayaneren puttet nemlig hele 48 mål på 49 kamper for Ajax totalt - 33 av dem i serien - og ble med det den ubestridte målkongen i Nederland. At Suarez og Uruguay i tillegg leverte hederlig innsats under sommernes VM-sluttspill bidro også til at spilleren fort ble et hett navn på ryktebørsen. Den siste tiden har det vært litt stille, men onsdag dukker 23-åringens navn opp igjen. Nå i forbindelse med Spurs.

Spissen skal angivelig ha gitt Ajax-ledelsen en offisiell beskjed om at han ønsker å flytte på seg til en større klubb, og at White Hart Lane gjerne blir neste stoppested i fotballkarrieren.

En annen uruguayaner som tidligere har vært linket til Tottenham er Diego Forlan. Den siste tiden har det imidlertid vært italienske Juventus som har vært favoritten til å sikre storscoreren, men nå opplyses det at en agent også skal ha tilbudt Real Madrid og kjøpe spissen fra rival Atletico Madrid. Overgangssummen skal ligge på rundt 200 millioner kroner.

Tidligere Liverpool-trener Rafael Benítez var også i sin tid på balløya borte og snuste på Forlan. Nå om dagen er han imidlertid mest opptatt av hva som rører seg i gamleklubben, og føler fortsatt trang til å uttale seg om det meste. Benitez har tidligere blitt koblet med flere av sine gamle elever, og denne gangen er det Daniel Agger som skal være i kikkerten til den ikke alltid like glattbarberte spanjol. Dansken er tiltenkt rollen som ersatter for langtidsskadde Walter Samuel i Inter.

Og kanskje Liverpool da vil ønske å bruke pengene fra et Agger-salg på å hente inn litt japansk kvalitet. Anfield-klubben skal i hvert fall sammen med AC Milan ligge langflate etter Keisuke Honda i CSKA Moskva, og en overgangssum på 90 millioner skremmer visst ingen av de to klubbene, hevdes det.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).

Ballen spilles videre ned til London, hvor gode gamle Arsène Wenger sitter ved skrivebordet og skriver ønskeliste til julenissen. Øverst i brevet adressert til Nordpolen står navnet til en serbisk stopper. Borussia Dortmunds Neven Subotic har ved flere anledninger blitt linket med nettopp «The Gunners», og Wenger trenger bare å hoste opp 200 millioner kroner.

Og når det først er snakk om julenissen. Roque Santa Cruz er etter alle solemerker ferdig i Manchester City. Onsdag, som tirsdag, linkes spissen til Wolfsburg for rundt 30 millioner.

Skulle Santa Cruz forsvinne ut, vil det bety at det blir plass til en ny spiss i stallen. Hva med denne Hulk i Porto, tenker Roberto Mancini. Han har tross alt et kult navn og slik, jadaså, liksom.

Chelsea og Bayern München skal begge være på jakt etter Roma-spiss og John Arne Riise-kollega Mirko Vucinic. 27-åringen kom til hovedstadsklubben i 2007 for store penger, og nå kan en ny storovergang være på trappene for spissen.

Manchester United er heller ikke glemt. Klubben skal i lengre tid ha fulgt FC Nürnbergs talentfulle Ilkay Gundogan. Klubbens speidere skal ha sett spilleren i aksjon ved flere anledninger, og nå frykter den tyske klubben at spilleren forsvinner til Old Trafford neste sommer.

Avslutningsvis kan den kulørte pressen i England melde at Bolton skal være meget interesserte i å hente den argentinske midtstopperen Santiago Gentiletti. Prisen skal være rundt 20 millioner. Hipp, hipp hurra for det.

Kilder: BBC, Sportinglife, Daily Mail, The Sun, Daily Star, Daily Mirror, Talksport, Goal.com.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere