RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Onsdagens Premier League-rykter

Foto: Getty Iamges
Sist oppdatert:
Liverpool kan øke draktsalget dramatisk med denne karen – og han er ikke den største fisken på vei inn i Anfield-garnet.

Martin Jol har fått mye spalteplass de siste dagene, og ikke bare på grunn av brødrenes velklingende navn (Dick og Cock). Nå ser det ikke ut til at Newcastle går for nederlandsk blod likevel, men i stedet satser på langt mer meritterte (host) og profilterte Alan Pardew. I stedet kan det bli Liverpool som får noe som må være en del av Jol-familien etter nyttår – Martins franske halvbror (søster?) Rod Fanni skal være svært nær en overgang til Anfield. «Skal jeg noen gang kjøpe en Liverpool-drakta med navn og nummer, så må det være når Fanni kommer på plass», sier Nettavisens Liverpool-supporter med et salig glis om munnen.

Den franske landslagsbacken er spennende nok, innrømmer vi, men denne mannen ga oss mer vann i munnen da vi tittet på hans Youtube-øyeblikk i går: Ronaldinho! Brassen har vært med i en årrekke, men er likevel ikke mer enn 30 år, og har vel akkurat det lille ekstra som Liverpool-supporterne har etterlyst de siste åra? Roy Hodgson skal være mer enn interessert, men LA Galaxy skal også være på hugget for å skaffe seg den anvendelige spissen.

Se noen legendariske Ronaldinho-finter her:

HTML EMBED

Forrest Gump kan også ende opp på Merseyside. Det er nemlig klengenavnet til Lazios Stephan Lichtsteiner, som er en annen mann forsterkningsjaktende Roy Hodgson har satt på sin ønskeliste. 26-åringen kan spille både på høyrebacken og på høyresiden av midtbanen, men siden sveitseren også er ønsket av Real Madrid, er det vel heller tvilsomt om han ender på Anfield. Uansett synes både Fanni- og Lichtsteiner-koblingene å tyde på én ting – angrepsvillige Glen Johnsons dager på Anfield går mot slutten. Juventus er ventet å bli neste stopp.

Momo Sissoko er en annen kar som tok den turen, nå går tiden i Torino mot slutten, og Aston Villa kan bli neste stopp for den tøffe midtbanespilleren. Tomasz Kuszczak, Uniteds andrekeeper, er også koblet til Villa Park, men Gérard Houllier får konkurranse av keepersamlende Wigan. Vi holder oss i Midlands, i samme område kan nemlig også «er det en klubb jeg ikke har blitt koblet til ennå?» Robbie Keane ende opp. Wolves er det siste navnet som har dukket opp, uten at vi tror rykteflommen stopper der. Den eneste spilleren Big Harry kobles til i dag, er for øvrig Athletic Bilbao-giganten Fernando Llorente.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242
(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

West Ham er i ferd med å dytte sine mer meritterte naboer ned fra tronen som PL-ryktenes London-favoritt. Den alltid smilende Avram Grant skal riktignok ha fått streng beskjed om at han ikke kan gå amok i godtebutikken, men han prøver seg likevel på Shaun Wright-Phillips (Citys D-lag) og Sergio Canales (Real Madrids F-lag). I samme by ser Chelsea ut til å måtte gi opp forsøket på å hente David Luiz. Benfica-forsvareren har gitt uttrykk for at han foretrekker å flytte til Eastlands i stedet, eller skal sitatet være «de har mer penger enn vett, og ba meg doble lønnskravene mine»? Bedre nytt for gjengen fra Brua hva gjelder midtbaneforsterkninger. Arturo Vidal imponerte for Chile i VM, og gjør det samme i Bundesliga for Bayer Leverkusen. Stamford Bridge kan bli neste stopp, selv om også Bayern München er sugne på 23-åringen – som erstatter for Mark Van Bommel, som er på vei til, ja, nettopp, Manchester City.

Nederlendere er poppis på balløya, men det er også spanjolene. I tillegg til Spurs-flørten med Llorente, går Everton for midtbanespilleren Xavi Torres. Ingen slike koblinger i Blackburn i dag, hvor store Sam Allardyce er på kollisjonskurs med ledelsen angående nyttårshandlinga, og truer med å stikke hvis han ikke får det slik han vil. Intet slik drama på Emirates, hvor Arsenal har en sjelden gjestevisitt på tabelltoppen. Der blir de, dessverre for alle de av oss som liker teknisk, offensivt ett touchspill, ikke værende ut sesongen, men de vil i alle fall forsøke, og ønsker nå å forsterke med Zagreb-backen Sime Vrsaljko, en tenåring i god Wenger-ånd.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242
(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Forsterke ønsker ikke WBA, i stedet skal det ryddes på lageret, og Roberto Di Matteo starter et gigantisk romjulssalg: Seks mann skal ut, hevder dagens engelske aviser, Roman Bednar, Gianni Zuiverloon, Luke Moore og Abdoulaye Meité er fire av spillerne er på vei ut, akkurat nok til å finansiere overgangen til denne keeperen med andre ord. Forsvinne kan også Blackpools Matt Gilks. Selv hevder han det er på grunn av kontraktsforhandlingene har brutt sammen, her på huset fester vi større tillit til ryktet om at 28-åringen frykter han mister synet før han runder 30 – å ha ti lagkompiser like foran seg i de sjokkoransje draktene kan aldri være sunt. West Hams drakter er roligere, og kan bli Gilks’ neste arbeidsgiver, selv om London-laget også vurderer Tomasz Kuszczak (se over).

Tradisjonen tro sparer vi dagens godbit til slutt: Abdoulaye Faye har fra før Jeanne d'Arc på CV-en sin (klubben, altså), nå nærmer Stoke-spilleren seg en overgang til Celtic.

(Kilder: BBC, Daily Star, Daily Express, The Sun, Daily Mirror, Talksport, Caughtoffside, Independent, Imscouting, Daily Mail, Guardian, Sporting Life)

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere