*Nettavisen* Sport.

Onsdagens Premier League-rykter

Foto: Paul Ellis / AFP

«Den nye Theo Walcott» kan bli Liverpools første kjøp i januar.

Både The Guardian, Daily Mirror og Daily Mail melder alle at Alex Oxlade-Chamberlain skal være høyaktuell for Liverpool. 17-åringen er sønnen til den tidligere landslagsspilleren Mark Chamberlain og spiller nå for Southampton, hvor han har scoret seks mål denne sesongen.

Vi benytter sjansen til å klinke til med særdeles unyttig kunnskap: Pappa Mark fikk åtte landskamper for England mellom 1982 og 1984, var for et par år siden assistenttrener for landslaget til Øst-Timor og er nå i trenerstaben til Portsmouth.

Liverpool mener ifølge The Guardian at Alex Oxlade-Chamberlain er et enda større talent enn Theo Walcott var i samme alder. Den offensive midtbanespilleren vil trolig koste rundt ti millioner pund. Arsenal og Manchester United skal også være svært interesserte i unggutten.

Vi går over til dagens morsomste rykte: Manchester United skal planlegge et bud på Michel Bastos, venstrebacken som spiller for Lyon og Brasil. Det er caughtoffside.com som melder dette, og når vi kombinerer dette faktum med at United har Patrice Evra på venstre backplass nå, konkluderer vi med at dette mest sannsynlig er rent tøv. Dessverre er Michel Bastos venstreback og ikke høyreback, noe som gjør det vanskelig for oss å harselere med Gary Neville.

West Ham er i vinden i engelske medier onsdag. Daily Mirror melder at østkantklubben regner med å sikre seg Wayne Bridge på lån fra Manchester City før lørdagens kamp mot Arsenal. West Ham vil ifølge talkSPORT også prøve seg på Antonio Floro Flores, Udinese-spissen som gjerne vil bytte klubb.

Mark Noble og Carlton Cole kan være på vei ut. Stoke skal ha lagt inn et bud på Noble, på fire millioner pund, og vurderer også å by på Cole. Kilden her er Daily Mirror, så West Ham-fansen trenger neppe å miste nattesøvnen på grunn av dette.

Tottenham skal være enig med Steven Pienaar om en kontrakt verdt 70.000 pund i uka. Nå gjenstår det bare å komme til enighet med Everton om en overgangssum for midtbanespilleren som kun har kontrakt ut denne sesongen. Ifølge The Guardian krever Everton to millioner pund. Tottenham er også interessert i Phil Neville, men ifølge Daily Mirror er Everton totalt avvisende til å selge den 34 år gamle fotballpoteten.

Hva Harry Redknapp skal med flere midtbanespillere klarer ikke vi å svare på, men han er visstnok også ute etter Mark van Bommel, nederlenderen som brukte fotball-VM til å markere seg som en særdeles usympatisk spiller. Tottenham – og Manchester City – vil ifølge Daily Mirror få kamp om van Bommels signatur fra AC Milan.

La oss kikke på Tottenham-stallen for å finne det midtbanehullet som Steven Pienaar og/eller Mark van Bommel skal tette. Redknapp har følgende spillere til disposisjon: David Bentley, Tom Huddlestone, Aaron Lennon, Jermaine Jenas, Rafael van der Vaart, Wilson Palacios, Luka Modric, Niko Kranjcar, Jamie O'Hara, Danny Rose, Sandro og Andros Townsend, 19-åringen som imponerte stort i FA-cupseieren mot Charlton tidligere denne måneden.

Jo, det er ikke vanskelig å se at Tottenham trenger flere midtbanespillere. Ikke hvis du først drikker to flasker whisky og deretter kun regner med de spillerne du klarer å stave navnet til.

Tilbake til Everton: Manager David Moyes skal ha gått med på å låne ut Ayegbeni Yakubu til Leicester. Sven-Göran Eriksson forsøker visstnok også å hente inn Michael Johnson på lån fra Manchester City.

Arsenal og deres franske manager Arsène Wenger er villig til å lete fram nøklene til pengebingen for å hente en ny midtstopper til klubben. Boltons Gary Cahill er et aktuelt navn, melder metro.co.uk. Det samme er Werder Bremens tyske landslagsspiller Per Mertesacker og Emir Spahic fra Montpellier. Thomas Vermaelen sliter med å komme seg på beina igjen etter sin akillesskade.

Chelsea kobles av caughtoffside.com til Miralem Pjanic, som spiller i Lyon, mens Daily Mail melder at Manchester United vil sende sin unge, lovende og ikke minst norske spiss Joshua King på lån til Nottingham Forest.

Birmingham jobber fortsatt med å overtale Kenny Miller til å velge England i stedet for Italia. Overgangssummen er man allerede enig med Rangers om, men Miller skal ifølge Daily Record foretrekke en overgang til Fiorentina. Hvordan noen kan foretrekke en av renessansens og kunstens viktigste byer framfor en kjip industriby, er mer enn vi kan forklare.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.