*Nettavisen* Sport.

Onsdagens Premier League-rykter

Foto: Reuters/Scanpix

Stikker Liverpool av med den fineste juvelen? Sjekk ryktene her.

19.01.11 13:36

Liverpool har fortsatt til gode å hente noen spillere i januar, men nå kan det nærme seg et ordentlig storkjøp. TalkSPORT melder nemlig at Liverpool har lagt inn et bud med en totalramme på 23 millioner pund på Europas kanskje største spisstalent, Anderlechts Romelu Lukaku. Den nye Didier Drogba er bare 17 år gammel, men har åtte A-landskamper for Belgia og har scoret 28 mål på 54 kamper for Anderlecht de siste par årene.

Avstanden mellom partene skal heller ikke være stor. Anderlecht krever ifølge rapportene kun et par millioner mer enn det Liverpool nå har budt.

Samtidig skal de røde ha bedt Mark van Bommel om å ha is i magen. Liverpool må bare kvitte seg med et par spillere først - SÅ får Premier League en spiller som setter både Manchester Citys Nigel de Jong og Wolverhamptons Karl Henry i skyggen når det gjelder stygt spill. Kantspilleren Matt Jarvis, som scoret da Wolverhampton knuste Doncaster i FA-cupomkamp tirsdag, skal fortsatt også være på Liverpools (og Evertons) liste.

Ryan Babel kan imidlertid ødelegge litt av Liverpools regnestykke. Han er som kjent ønsket i Hoffenheim, men vil si nei til dem for så i stedet å bli leid ut til Ajax.

Tottenham hadde, som Matt Jarvis og Wolverhampton, faktisk også en god dag tirdag. Da Darren Bents overgang fra Sunderland til Aston Villa gikk i orden, sikret klubben seg nemlig seks millioner pund av den totalte overgangssummen. Tre millioner i videresalgsklausul - samtidig som Sunderland uansett fortsatt skyldte Spurs tre millioner av den opprinnelige salgssummen. De seks millionene bruker Harry Redknapp kanskje til å sikre seg Marseille-forsvarer Taye Taiwo. Prisen skal være fem millioner pund, men Redknapp får konkurranse fra Benfica. Bli heller ikke overrasket om Luis Fabiano omsider blir Tottenham-spiller. Redknapp sender nemlig fortsatt speidere til Spania for å se Sevillas 30 år gamle brasilianske spiss, og rapportene hevder at forhandlinger kan begynne nå i januar.

Redknapp vurderer også en annen veteran. Mauro Camoranesi var overflødig i Juventus i sommer, og forsvant til Stuttgart. Der har det heller ikke blitt så mye spilletid, og nå kobles faktisk 34-åringen til både Newcastle og Tottenham.

Det kan også komme mer penger inn på bankkontoen på White Hart Lane i løpet av noen dager. West Ham forsøker nemlig å få solgt Valon Behrami til Italia (Fiorentina), og pengene de får for ham kan brukes til å hente Robbie Keane, som vil bli i London, til Upton Park.

Mye Tottenham, men London-rivalene Chelsea og Arsenal er også på handletur. Det virker mer og mer sikkert at Benficas midtstopper, David Luiz, ender på Stamford Bridge, i alle fall nå som Roman Abramovitsj har økt klubbens bud til 21 millioner pund. Boltons Gary Cahill ser ut til å være ute av bildet etter at Owen Coyles klubb satte småpene 25 millioner pund som pris. Coyle tør imidlertid ikke å sjanse, og skal være svært nær ved å sikre seg Middlesbroughs David Wheater for fire millioner pund.

Reservekeeper vil Chelsea også ha og Stoke-keeper Asmir Begovic skal være høyaktuell.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242
(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Arsenal ligger for en gangs skyld over Chelsea i serien i år, men kjemper ikke helt på samme prisnivå selv om Arsene Wenger også leter etter midtstoppere. Aston Villa vil ha en del millioner pund for å selge Richard Dunne, og det vil selvsagt ikke Wenger betale. Franskmannen er gnien med pengene sine, innrømmer at han leter, men legger til at det ikke er noe konkret, selv om Daily Mirror mener å vite at Blackburns Chris Samba topper ønskelista nå.

Kanskje er Wenger så gnien at Southampton-talentet Alex Oxlade-Chamberlain ryker. Rapportene sier i alle fall at det er trøbbel i samtalene mellom partene, og at Fulham kan kuppe det hele.

Caughtofffside topper ikke Nettavisens oppslagsverk på mulige overganger, men for Arsenal-fansen bør det vel nevnes at Real Madrid nå visstnok vil ha Robin van Persie. Ifølg dem, da.

Blackburn-fansen er en av de som har kunnet glede seg mest så langt i januar. Først hentet klubben Roque Santa Cruz tilbake. Så Schalkes Jermaine Jones. Nå sier også eier Balaji Rao at jo, det KOMMER en superstjerne til Ewood Park snart - selv om det ikke blir verken Ronaldinho eller David Beckham i denne omgang. Rao jobber også med andre ting, og Blackburn skal ha lagt inn et bud på 500.000 pund for Birminghams svenske, Sebastian Larsson. Håpet er at Birmingham velger å ta litt penger nå - i stedet for å miste ham gratis til sommeren. Samtidig vurderer Blackburn et bud på tre millioner pund for argentinske Mauro Formica. 22-åringen har scoret 20 mål på 86 kamper for Newells Old Boys siden debuten i 2006.

Sunderland trenger kanskje også en spiss etter salget av Darren Bent - og Cardiff skal visstnok ha tilbudt dem Jay Bothroyd - som har vært koblet til halve Premier League den siste tiden. Alternativt kan kanskje de også se på Anderlecht-spiss Jonathan Legear, som Everton ser på. Prisen på fem millioner pund kan nemlig være for mye å takle for Everton.

Newcastle ser imidlertid ikke ut til å trenge flere spisser. Andy Carroll scorer mål. Leon Best scorer mål. Shola Ameobi også. Og Kevin Nolan. Samtidig scoret Nile Ranger tre ganger da reservelaget slo Wigan 5-1 her om dagen. Faustino Asprilla - som så kampen fra tribunen - må være fornøyd.

Blackpool har imponert de fleste, og Charlie Adam spesielt. Manager Ian Holloway har også erstatteren klar hvis han skulle forsvinne i januar. Den heldige? Peterboroughs George Boyd.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242
(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Helt til slutt får vi ta med at Celtic ser ut til å ha funnet den spissen de lenge håpet Erik Huseklepp skulle bli. James Vaughan er nemlig leid inn fra Everton ut sesongen. Så kan Quiz-elskerne der ute lure på hvilken Premier League-rekord Vaughan innehar. Svaret står skrevet motsatt vei i linja under.

Ikke kikk. Gjett først.

eugaeL reimerP i rerocslåm etsgny senedit re nahguaV semaJ

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag