*Nettavisen* Sport.

Onsdagens Premier League-rykter

Foto: (Reuters/Scanpix)

Det nærmer seg derby i Manchester, mens Arsenal snuser på «den nye Chicharito».

02.02.11 20:15

Naturlig nok er ikke transferspaltene like lange i de engelske tabloidavisene rett etter overgangsvinduet stengte natt til mandag. Noe er det imidlertid verdt å bite seg merke i.

Blant annet melder talksport at Real Madrids midtstopper Pepe, som her bruker Getafes Casquero som dørmatte, er aktuell for en overgang til Chelsea. Ifølge rapporter i Spania avventer den hissige portugiseren kontraktsfornyelse på grunn av den engelske interessen. Midtstopperen har kontrakt frem til sommeren 2012, men Chelsea kan komme til å hente ham før den tid.

En annen spiller med flytteplaner er Fulhams Zoltan Gera. Ungareren begynner å bli frustrert av mangelen på spilletid under Mark Hughes ledelse. Newcastle, Birmingham og Stoke står klare med sine sjekkhefter for å sikre seg 31-åringen, melder Daily Mirror.

Samme avis melder at Arsenal holder et øye med Vancouver Whitecaps' Omar Salgado. 17-åringen har u-landskamper for både Mexico og USA og ble draftet til MLS-laget i januar. Salgado har tidligere vært på prøvespill i Everton og har fått tilnavnet «den nye Chicharito».

Samir Nasri skal ha blitt tilbudt en ny kontrakt som dobler franskmannens inntekt. Spillerens agent har uttalt at Nasri mer enn gjerne ønsker å bli værende på Emirates. Den nye kontrakten gir midtbanespilleren rundt 750.000 kroner i uka.

Chelsea har etter signeringen av Fernando Torres forsterket sitt allerede imponerende angrep. Ifølge ikke alltid like troverdige Caught Offisde gir ikke London-klubben seg med det. Napolis Edinson Cavani imponerte i sommerens VM, hvor han sammen med Diego Forlan og Luis Suarez dannet en fryktet angrepstrio på Uruguays lag. Nå skal 23-åringen være aktuell for Chelsea. Tanken skal være å få inn et ungt tilskudd i en aldrende tropp.

Gledelig for Manchester United-fansen er det at Wayne Rooney har funnet tilbake til målformen ti dager før Manchester-derbyet. Nå går 25-åringen ut og advarer mot å avskrive Chelsea i tittelkampen, og tror de blå fra London kan komme som et godstog bakfra.

En annen angriper med tilhold i Manchester håper å ikle seg den lyseblå trøyen igjen i byderbyet mot Manchester United. Mario Balotelli har slitt med en kneskade, men Roberto Mancini satser på at italieneren blir klar til møtet med United. I romjula satte 20-åringen inn sitt første hat trick i Premier League. Nå drømmer City-supporterne om at Balotelli kan gjenta bedriften mot Manchester United.

Luca Modric går glipp av Tottenhams to neste kamper. Kroaten kan vente seg ti dager på sidelinjen etter å ha fjernet blindtarmen. Spurs har allerede Younes Kaboul, Ledley King, Gareth Bale og Tom Huddlestone på skadelisten, mens Michael Dawson er suspendert etter sin utvisning i FA-Cupkampen mot Fulham søndag.

Harry Redknapp innrømmer at klubben prøvde å forsterke laget dette overgangsvinduet. Et bud på 35 millioner pund ble lagt inn på Villarreals Giuseppe Rossi, forteller Tottenham-manageren til Sky Sports.

Chelsea skal også ha mislyktes med et av sine gigantbud i januar. Klubben prøvde å hente Anderlechts stortalent Romelu Lukaku til klubben. Et bud på 230 millioner kroner ble avslått. 17-åringens agent hevder på sin side at Anderlecht var fornøyd med budet, men spilleren selv ønsket å bli værende i Belgia et par år til.

Lite å melde til Liverpool-fansen i dag, men en ting kan vi slenge med på slutten. Juventus ønsker å hente Alberto Aquilani på permanent basis. Men da må Liverpool senke prislappen på 95 millioner kroner. Juventus-fansen er nok strålende fornøyd med det innleide Aquilani har prestert, og enda gladere for at Christian Poulsen reiste motsatt vei.

Kilder: BBC, Sportinglife, Daily Record, Daily Star, Daily Mail, Daily Mirror, Caught Offside.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.