*Nettavisen* Sport.

Onsdagens Premier League-rykter

Foto: PA Photos/Scanpix

En 19 år gammel slugger er brennhet blant storklubbene.

08.06.11 11:36

Endelig har det begynt å skje ting på balløya. Onsdag morgen bekreftet Liverpool at unggutten Jordan Henderson er på vei til Merseyside for en total verdi av 20 millioner pund (inkludert David Ngog, ifølge pressen). Skal man tro skriveriene i den engelske pressen, er dette imidlertid bare starten på kjøpefesten som Anfield-klubben har planlagt å begi seg ut på denne sommeren.

Totalt håper trioen Damian Comoli, Kenny Dalglish og John W. Henry å bruke den nette sum av 600 millioner norske kroner på å styrke det tradisjonsrike laget i ferien. På listen over spillere som Liverpool ønsker å se i rødt neste sesong, skal også Blackpools Charlie Adam, Blackburns Phil Jones, Aston Villas Stewart Downing og Romas sisteskanse Doni stå.

Troverdige The Guardian melder onsdag at Liverpool må ut med rundt 70 millioner kroner for 25 år gamle Adam, som også har vært i søkelyset til klubben tidligere. Downing skal være verdsatt til nærmere 90 millioner kroner, mens stortalentet Jones vil koste de røde den nette sum av 150 millioner kroner. Doni står uten kontrakt neste sommer og vil trolig komme billig.

I tillegg til alt dette slenger The Daily Mail også Ipswich-spiss Conor Wickham inn i miksen. Mens også Newcastle-back José Enrique fortsatt skal være aktuell.

Det er imidlertid ikke bare på Anfield det er hektisk aktivitet ved faksmaskinen om dagen. Også litt lenger øst, nærmere bestemt i Manchester, skjer det ting. På Old Trafford skal mye omtalte Alex Oxlade-Chamberlain være en populær kar. Southampton håper å få to av Uniteds reservelagsspiller, pluss kontanter for sin talentfulle 17 år gamle kantspiller.

Sir Alex Ferguson har heller ikke gitt opp håpet om å hente inn Alexis Sanchez fra Udinese, selv om chileneren ifølge spansk presse skal ha kommet til enighet om betingelsene med Barcelona. Udinese har hevdet at de ønsker seg minimum 200 millioner kroner for juvelen, mens The Daily Mirror mener 300 millioner kroner er en mer riktig verdsettelse av spissen.

En som ganske sikkert blir å finne på Old Trafford neste sesong, er Javier Hernandez. Den meksikanske spissen har vært en aldri så liten åpenbaring for Manchester-klubben i debutsesongen og Real Madrid skal angivelig ha fattet interesse for måljegeren. Onsdag skrives det imidlertid at Hernandez ikke ønsker å forlate England til fordel for sus og dus i Madrid.

Og i garderoben kan meksikaneren få selskap av Ashley Young den kommende sesongen. Aston Villa-vingen har blitt linket med United i lang tid og stadig mer tyder på at de «røde djevlene» vil vinne kampen om den raske landslagsspilleren. Birmingham-klubben skal være villig til å slippe 25-åringen mot at Premier League-mesterne overfører rundt 140 millioner til kontoen.

United skal også være interessert i Blackburns Phil Jones og planlegger å gi Liverpool kamp om den defensive spilleren.

Neste stopp er den lyseblå delen av Manchester. City har vært overraskende rolig på overgangsfronten så langt i sommer, men det hindrer ikke britiske journalister fra å ta pennen fatt. Boltons Gary Cahill har lenge vært en ettertraktet mann på øya der det spiles ball og ifølge The Sun skal både City og Arsenal være villig til å legge rundt 150 millioner på bordet.

Bolton på sin side har pekt ut stopperen Pape Diakhate som erstatter. Mannen fra Senegal tjener for tiden til vann og brød i Dinamo Kiev.

Det er ventet at også Chelsea vil slå på stortromma i sommer, etter en noe skuffende sesong, men onsdag er det bare talentet Kevin De Bruyne som blir linket. 19-åringen spiller i belgiske Racing Genk og skal være verdsatt til rundt 80 millioner kroner. De blå skal også følge med på Alexis Sanchez, men møter som nevnt konkurranse fra Manchester United og Barcelona.

Brassen Willian har vist seg som en spennende spiller, med godt spill for Sjakhtar Donetsk i Champions League denne sesongen og det har Arsenal-manager Arsène Wenger notert på blokka si. Ifølge The Sun skal ukrainerne være villig til å slippe den anvendelige angrepsspilleren til London for 35 millioner kroner, om de får midtbanespilleren Denilson med i avtalen.

Wenger skal også ha et ønske om å hente tilbake svenske Sebastian Larsson, men må kjempe med Aston Villa, Newcastle, Sunderland og Blackburn om underskriften.

Newcastle skal være ute etter å hente tilbake Charles N'Zogbia, som lenge har ønsket seg bort fra Wigan. Sist gang franskmannen spilte i klubben (fra 2004-2009) endte det ikke så bra, men om Tyneside-klubben klarer å stable på beina et tilbud som er bedre enn det Sunderland kan slå i bordet med, skal man ikke se bort ifra at vingen kan få en ny sjanse i Newcastle.

Alan Pardew skal også kjempe en kamp med Blackburn om å sikre signaturen til spissen med kallenavnet Shikabala fra egyptiske Zamalek.

Tottenham, da? Joa, White Hart Lane-klubben er også omtalt onsdag, dog ikke bare gledelig nytt. Klubben skal nemlig ha fått avslått et bud på Fulhams Moussa Dembele.

Mer gledelig er det da kanskje at Spurs-manager Harry Redknapp er klar på at verken Luka Modric, Gareth Bale eller Sandro kommer til å bli solgt i sommer, til tross for mye spekulasjoner.

Av annet øvrig småplukk er det også verdt å nevne at AC Milan skal være interessert i Liverpools Alberto Aquilani, at Wolves nærmer seg Reading-stopperen Matt Mills og at både Stoke og nyopprykkede Queens Park Rangers vurderer en overgang for Newcastle-spissen Nile Ranger. Han burde vel strengt tatt passe best inn i Queens Park Rangers , eller?

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).

Kilder: BBC, Sportinglife, Daily Mirror, The Sun, Daily Mail, The Guardian, talkSPORT, Metro, Daily Telegraph, Daily Express.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.