*Nettavisen* Sport.

Onsdagens Premier League-rykter

Foto: PA Photos/Scanpix

Blir dette Manchester Uniteds nye venstreback?

09.05.12 09:01

Arsenal har vært beskjedne med pengebruken etter at klubben flyttet til The Emirates, men denne sommeren tyder mye på at manager Arsène Wenger endelig skal åpne pengepungen og strø om seg med pundsedler. Flere profilerte herremenn har blitt koblet til londonklubben, blant dem franske Yann M'Vila, som spiller sammen med Alexander Tettey i Rennes.

Ryktene rundt M'Vila og Arsenal har vært sterke de siste dagene og flere aviser har meldt om en avtale. Arsenal skal angivelig betale 17 millioner pund for å få den defensive midtbanemannen til England. M'Vila måtte for øvrig tibringe en natt i fengsel hjemme i Frankrike nylig. 21-åringen skal ha slått ned en 17-åring. Unggutten skal ha vært en nær venn.

Arsène Wenger skal også ha et ønske om å skape større konkurranse om keeperplassen i Arsenal og vil derfor gjerne hente Swanseas patente sisteskanse Michel Vorm til hovedstaden.

Ettertraktede Jan Vertonghen er også en mann som står på ønskelisten til Arsenal, men her ser rival Tottenham ut til å gå seirende ut av duellen. Rafael van der Vaart uttalte nylig at Ajax-spilleren er nær en overgang til White Hart Lane. Spilleren selv har også bedt sin nederlandske klubb om å justere prislappen, slik at Spurs har råd til å fullføre signeringen.

Et annet lag som trolig vil jakte forsterkninger i sommer er Liverpool. De røde har flere ganger tidligere blitt koblet med nederlandske Eljero Elia, og blir det igjen onsdag. Den offensive spilleren flyttet til Juventus i fjor sommer, men har ikke funnet seg til rette i Italia og ønsker nå å dra videre. Dermed kan Kenny Dalglishs trygge armer bli neste stopp for 25-åringen.

På andre siden av parken i Liverpool finner vi også en brennhet spiller. Leighton Baines har vært god for de blå fra Merseyside. Så god at sir Alex Ferguson kunne tenke seg å hente backen til Manchester United. Den kjevesterke skotten kan imidlertid få konkurranse fra Champions League-finalist Bayern München. Det hevder i hvert fall Daily Mirror onsdag.

Aston Villa er i ferd med å legge en fæl sesong bak seg, og manager Alex McLeish er vel ikke blant de mest populære på Villa Park om dagen. Skotten håper likevel å snu den negative trenden og kanskje kan et par smarte investeringer i sommer gjøre livet lettere i Birmingham. McLeish håper at villmannen Karl Henry kan tilføre Villa-laget noe neste sesong.

Eden Hazard har klippekort i alle verdens ryktespalter og vi kommer ikke unna den slepne belgieren denne dagen heller. Tirsdag ble Hazard sitert på at han kommer til å spille for en klubb i Premier League med blå drakter neste sesong. Vi tipper det dreier seg om Manchester City, og vi hører at prislappen til Lille skal lyde på 25 millioner pund.

Roy Hodgson starter veldig snart i jobben som engelsk landslagssjef, noe som betyr at West Bromwich Albion jakter ny manager. I stedet for å vente til Hodgson igjen blir ledig på markedet, ser det ut til at WBA går for en italiener. Tidligere Chelsea-, Roma-, og Inter-boss Claudio Ranieri skal stå på ønskelisten til klubben fra The Hawthorns.

Hatem Ben Arfa har imponert for Newcastle denne sesongen, noe som har blitt lagt merke til. AC Milan skal angivelig være interessert i den tekniske franskmannen.

Vi tar også med at Stoke ønsker å gjøre et realt kupp i sommer og manager Tony Pulis vil legge fire millioner pund på bordet for Blackburns svenske, Martin Olsson.

Kilder: BBC, Sportinglife, Daily Mirror, The Guardian, The Sun, Telegraph, Metro, Daily Mail, talkSport.

Skole, ferie eller date? Ikke fortvil. Nå kan du få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding - én melding hver dag, og du får instruksjoner om hvordan du avslutter abonnementet i den første meldingen).

KONKURRANSE:
Vil du vinne en fotballbag signert av John Arne Riise, samt en fotball, cap, t-skjorte (medium barn), drikkeflaske, klistremerker, egen bag til fotballsko og refleks?

Da må du svare på dette spørsmålet:

Hvilket draktnummer hadde John Arne Riise i sin siste Liverpool-sesong?

Svaret sender du på mail til konkurranse@nettavisen.no

Vinneren blir offentliggjort på Nettavisen-sportens facebooksider fredag den 11. mai.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Øyvind Ludt (Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.