Gå til sidens hovedinnhold

Onsdagens Premier League-rykter

Liverpool planlegger sjokksignering.

Monaco rykket ned fra den franske toppdivisjonen denne sesongen og dermed kan flere av klubbens mest profilerte spillere være på vei bort. Det håper Liverpool å utnytte. De røde fra Beatles-byen skal ha sett seg ut spissen Benjamin Moukandjo som et mulig overgangsmål i sommer, selv om 22-åringen kom til den franske klubben så sent som i januar i år.

Moukandjo vil imidlertid bare være et aktuelt alternativ for Merseyside-laget om førstevalget, den velfriserte Gervinho fra Lille, skulle glippe til en annen klubb.

Liverpool skal også kjempe mot Arsenal for å sikre signaturen til belgiske Axel Witsel. Standard Liege-mannen har lenge vært et ettertraktet navn i Europa og 22-åringen skal nå føle seg klar for en overgang til Premier League. Den nette sum av rundt 100 millioner kroner, skal være det som må på bordet for at klubben kan gå i forhandlinger med midtbanemannen.

Arsenal kan finansiere handelen ved å selge danske Nicklas Bendtner. Spissen har i lengre tid vært en smule misfornøyd med spilletiden i londonlaget og har gitt signaler om at han ønsker seg bort fra den engelske hovedstaden. Flere klubber, deriblant tyske Bayern München, skal stå klare til å legge inn bud og rundt 120 millioner kan være nok til å få den store dansken.

«The Gunners» kan også bli nødt til å selge Samir Nasri i sommer, om partene ikke blir enige om noen ny kontrakt.

Manchester United har også varslet at klubben ønsker å forsterke i sommer og en erstatter for Paul Scholes skal stå høyt på ønskelisten til Sir Alex Ferguson. Den legendariske midtbanemannen annonserte tirsdag at han nå legger skoene på hyllen og den tyggeglade skotte håper derfor at Blackpools Charlie Adam kan fylle tomrommet etter Scholes.

Ferguson har lenge vært en beundrer av Tottenhams Luca Modric og også den kroatiske eleganten blir onsdag pekt ut som en mulig Scholes-erstatter. Modric selv uttalte nylig at han ikke utelukker en overgang i sommer, om det riktige tilbudet skulle komme, og det tilbudet kan altså komme fra Old Trafford. Spurs på sin side er nok lite interessert i å selge Modric.

United-sjefen skal også være interessert i å forlenge kontrakten til Michael Owen med én sesong.

Brassen Neymar har i hele vinter blitt linket med en overgang til Chelsea og nå ser det ut til at Roman Abramovitsj og hans muntre medhjelpere på Stamford Bridge er i ferd med å slå til. Neymars agent skal angivelig være i London og grunnen er selvfølgelig for å meisle ut en avtale med Chelsea, slik at den talentfulle brassen får seg en blå trøye med navnet bakpå til høsten.

Neymars lagkamerat på det brasilianske landslaget, Robinho, mener imidlertid at landsmannen hadde passet bedre inn i Barcelona.

Londonklubben står også uten manager og øverst på ønskelisten skal nå Barcelonas Josep Guardiola stå. Den tidligere midtbanemannen har imidlertid lovet at han skal ta minst en sesong til hos katalanerne, noe Chelsea er innforstått med. Klubben ønsker derfor å ansette Guus Hiddink på en 12-månederskontrakt, fram til Guardiola blir ledig på markedet.

Ashley Young har vært en gjenganger i denne spalten den siste tiden og også onsdag figurerer den hurtige vingen på ryktebørsen. Young skal nå ha gjort det klart at han kommer til å forlate Aston Villa i sommer og det store spørsmålet er dermed om han velger Manchester United eller Liverpool. De to rivalklubbene skal være favoritter til å sikre vingens underskrift.

Også Stewart Downing skal ha hintet om at han ønsker å forlate Aston Villa. Den tidligere Middlesbrough-mannen skal også stå på ønskelisten til Liverpool.

I Villa er det først og fremst managerjakten som krever fokus om dagen. Tirsdag ble det meldt at Gérard Houllier etter alle solemerker vil gå av som manager i klubben på grunn av helseproblemer og flere aktuelle kandidater ble nevnt som mulige erstatter for franskmannen. Nå ser det ut til at Fulhams Mark Hughes er Birmingham-klubbens førstevalg.

Visste du at du kan få dagens Premier League-rykter tilsendt på SMS? Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).

Kilder: BBC, Sportinglife, Daily Mirror, Daily Star, Metro.

HTML EMBED
Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken