Ønsket som Moa-erstatter

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Vålerenga ønsker Hønefoss-spiss.

19.08.10 08:38

Onsdag skrev Mohammed Moa Abdellaoue under for tyske Hannover. Dermed er Tippeligaen en toppscorer fattigere, samtidig som Vålerenga er noen kroner rikere.

Oslo-klubben har imidlertid også mistet en spiss som helst skal erstattes før overgangsvinduet stenger.

Fra Hønefoss til VIF?
Etter det Nettavisen erfarer er Hønefoss-spiss Davy Claude Angan ett av navnene som står helt på toppen av Vålerengas ønskeliste, og det skal ha vært kontakt mellom klubbene. 22-åringen slo gjennom som Lyn-spiller i 2009, og noterte seg da for seks mål på totalt 19 kamper for klubben fra Oslo vest. I år har han også glimtvis vist sitt store potensial, og står med fire mål på 20 kamper for Hønefoss. Tre av dem har kommet på de seks kampene etter fotball-VM.

- Det er flere norske klubber som har vist interesse for Angan. Utover det har jeg ingen kommentar, sier spillerens agent, Atta Aneke, til Nettavisen.

- Millioner vil friste
Vålerenga-direktør Truls Haakonsen har ikke svart på Nettavisens henvendelse onsdag, mens Hønefoss-trener Tom Gulbrandsen mener at ivorianeren har vært så god at det nærmest hadde vært rart om andre klubber ikke var interesserte.

- Det skulle nesten bare mangle, ja. Han har vært fantastisk for oss i det siste, og vi føler at han har utviklet seg for oss gjennom hele sesongen, sier Hønefoss-treneren til Nettavisen.

- Han er blitt uhyre viktig for oss i den fighten vi holder på med i Tippeligaen, og vil sikkert bli enda bedre for oss utover høsten.

- Kan dere stå imot et millionbud?

- Vi er kanskje ikke nødt til å selge, men det er ikke mange klubber i Norge som har en økonomi som innebærer at et bud på millioner av kroner ikke vil være fristende. Samtidig er det, som sagt, helt klart at han er en uhyre viktig spiller for oss.

- Kan dere trenere legge ned veto mot salg?

- Avgjørelsen må tas i fellesskap i klubben, men det vi sier vil selvsagt veie tungt.

- Er Angan god nok til å eventuelt erstatte Moa?

- Når alt klaffer for Angan så er det ingen spiss i Norge som går utenpå ham. Og selv om det ikke har klaffet hele sesongen, så har han blitt veldig viktig for oss i det siste.

- Irriterende at en storklubb som Vålerenga vil ha spillere fra dere?

- Nei. Jeg vil heller mene at det er en tillitserklæring at vi har fått fram spillere som er blitt interessante for andre. Så får vi håpe at spillerne her i Hønefoss etter hvert blir så gode at vi får henvendelser fra andre ligaer også - ikke bare fra konkurrerende klubber.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.