RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppfordrer til svensk VM-boikott

Sist oppdatert:
Likestillingsombudet i Sverige oppfordrer landslaget til å boikotte sommerens fotball-VM i Tyskland.

- Sverige bør trekke seg fra fotball-VM i sommer ettersom arrangementet oppfordrer til menneskehandel, eller såkalt «trafficking», sier likestillingsombud Claes Borgström, ifølge svensk SVT.

- Idretten har en enorm påvirkningskraft, ikke minst fotballen. Den kraften kan vi utnytte med å gi beskjed om at vi ikke deltar i arrangementer som oppfordrer til slavehandel, sier han i programmet Agenda på Sveriges statlige TV-kanal.

I Tyskland er prostitusjon og bordeller lovlige. I forbindelse med sommeren VM forventes både etterspørselen og tilbudet til å øke dramatisk. Blant annet vil flere kvinner bli hentet til Tyskland for prostitusjon.

- Hvor mange jenter som blir importert vet en ikke nøyaktig. Men snakker vi om 10.000? 40.000? Det er nok med bare noen få kvinner før man sier at dette er fullstendig uakseptabelt, sier Borgström.

Sveriges fotballforbund avviser imidlertid oppfodringen fra likestillingsombudet.

- Det vil føre til at vi kommer til å få en skuffet nasjon foran dette VM, og samtidig ville vi blitt utestengt fra neste, sier formann i Lars-Åke Lagrell.

PS: Saken har allerede blitt behandlet på politisk hold i Sverige. Justisminister Thomas Bodström tok opp spørsmålet om risikoen for menneskehandel og prostitusjon under fotball-VM på EUs ministermøte nylig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere