RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppgitt Fagermo i pausen: - Det er ingen på Odd som er Maradona

GJØR TING ENKELT: Det var ordren fra Odd-trener Dag-Eilev Fagermo i pausen. Han kunne til slutt juble for tre poeng mot Stabæk.
GJØR TING ENKELT: Det var ordren fra Odd-trener Dag-Eilev Fagermo i pausen. Han kunne til slutt juble for tre poeng mot Stabæk. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Men Odd-sjefen kunne smile til slutt.

ODD - STABÆK 2-0:

Odd har fått en drømmestart på sesongen med full pott på de to første kampene.

Søndag ble Stabæk beseiret med 2-0 på Skagerak Arena, men til pause sto det 0-0.

Da ga Odd-trener Dag-Eilev Fagermo klar beskjed om at han ikke var fornøyd med det han hadde sett av sine gutter.

- Vi må vise en helt annen energi i andre omgang og gjøre ting enkelt. Det er laget som gjelder, vi har ingen Maradona på Odd, var den kontante analysen fra Odd-sjefen.

- Ikke vårt beste
Det ble til slutt 2-0-seier, men Fagermo er likevel ikke helt fornøyd.

- Vi er ikke oppe på vårt beste nivå i dag, det ble en slitekamp. Men vi vant den, og det er jeg fornøyd med. Nå har vi seks poeng på to kamper, og vi har aldri startet så godt resultatmessig før. Men spillemessig må vi opp, sier Fagermo.

Espen Ruud var med på å sikre seieren med sin straffescoring etter pause. Han innrømmer at det ble en arbeidsseier.

- Vi sliter litt i dag, og det ble en sliteseier. De holdt på ballen, og vi klarte ikke sette dem under press. Det ble en jevnspilt kamp inntil vi scorte de målene, sier Ruud til C More.

STRAFFESCORING: Espen Ruud scorer for Odd fra krittmerket.


Stabæk-trener Bob Bradley mener Stabæk fort kunne fått med seg et resultat fra Skagerak Arena.

- Vi spilte en ålreit kamp, men jeg er skuffet over resultatet. Vi slipper inn et straffemål og et selvmål, sier Bradley til C More.

- Hadde dere uflaks i dag?

- Jeg synes vi ikke gjorde det bra nok i angrepsspillet, og det straffet seg. Vi hadde store sjanser før straffesparket, og vi må bli flinkere til å utnytte det. Men dette skal vi bygge videre på, sier Bradley.

Odd startet kampen best, og etter 14 minutter kom de til kampens første store sjanse. Jone Samuelsen fikk ballen i fin posisjon i boksen og rundet keeper Mandé Sayouba, men slo den rett tilbake i hendene til Stabæk-keeperen. Der kunne det fort ha stått 1-0 til hjemmelaget.

Minutter senere rullet Stabæk opp et vakkert angrep, og ballen endte til slutt hos Ernest Asante, som avsluttet rett på Sondre Rossbach i Odd-buret fra godt hold.

Keeper lå nede - prøvde å score
Etter 20 minutter kunne det blitt svært kontroversielt på Skagerak Arena. Keeepr Sayouba satte haka i bakhodet på en Stabæk-spiller og gikk i bakken, der han ble liggende uten å røre seg.

Ballen gikk til Fredrik Nordkvelle, og Odd-spilleren forsøkte å sette den i mål. Ville Jalasto reddet imidlertid forsøket på streken, og det er kanskje like greit for dem som husker Peter Kovacs-bråket fra samme arena for noen år siden.

Etter fem minutter med behandling ble det klart at Sayouba var i stand til å fortsette i Stabæk-målet.

Stabæk hang bra med før pause, og det var bare tilfeldigheter som gjorde at bortelaget ikke fikk scoring de fem siste minuttene av omgangen. Først var Adama Diomande sekundet for sent ute på et innlegg fra Asante, før Cole Grossman skjøt rett på Rossbach fra godt hold halvminuttet senere.

NESTEN: Odds Jone Samuelsen (t.h) i duell med Stabæks keeper Sayouba.

- Ingen Maradona i Odd
Dermed sto det 0-0 til pause, og det var helt greit ut fra spill og sjanser.

- Vi begynte bra de første 20 minuttene, men så var det akkurat som det ble slått av en bryter, hele laget var helt energiløst. Vi er heldige som ikke ligger under til pause, innrømmet Fagermo til C More.

Ti minutter etter pause ropte Odd-fansen på straffespark. Et skudd gikk rett i hånda på Nicolai Næss, men dommer Trond Ivar Døvle vinket spillet videre. Den kan absolutt diskuteres.

Rødt kort og straffe
Men det tok ikke lang tid før Odd-fansen kunne juble for straffespark, og denne gangen var det ingen tvil. Stabæks Giorgi Gorozia reddet headingen fra Steffen Hagen på streken med hånda, og dermed ble det rødt kort til Stabæk-spilleren og straffespark til hjemmelaget.

Fra ellevemeteren var Espen Ruud sikker som banken og sendte Odd i ledelsen.

Da nevnte Næss satte ballen i eget mål et kvarter før slutt, skjønte alle hvor poengene var på vei.

Flere mål ble det ikke, og Odd har dermed fått en drømmestart på sesongen med to seire på to mulige.

Odds neste kamp spilles neste søndag borte mot Bodø/Glimt. Stabæk møter Viking på Nadderud samme dag.

P.S: Se den rykende fersk episoden av Tippemagasinet, Nettavisens ferske satsing på norsk fotball

P.P.S: Husk at du kan følge alle fotballkamper - hver dag - direkte i Nettavisens livesenter. Vi har gått tilbake til vår gamle og svært populære løsning, til glede for mange lesere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere