RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
OPPGITT: Vegar Forren mener den gode jobben Molde har gjort, har gått rett i glemmeboka. Her fra cupfinalen i 2014.
OPPGITT: Vegar Forren mener den gode jobben Molde har gjort, har gått rett i glemmeboka. Her fra cupfinalen i 2014. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Oppgitt Forren: - Det er typisk i Norge, dessverre

Mener mye Molde-kritikk kommer av sjalusi og misunnelse.

ZAGREB / OSLO (Nettavisen): - Mange vil si at Molde har en utømmelig bankbok, men det er bare litt av sannheten, skrev Nettavisens fotballekspert, Joacim Jonsson, på sin blogg tidligere i vår.

- Molde er i forkant hele veien og når de mister en viktig spiller, så har de en ny, riktig spillertype på vei inn, fortsatte den svenske eksperten.

Den forhenværende sportsdirektøren i Fredrikstad er over gjennomsnittet opptatt av spillerlogistikk og der mange har kritisert og hakket på Molde for at klubben kjøper seg til gull i Tippeligaen, poengterer svensken at det faktisk er et godt stykke arbeid som ligger bak klubbens nyervervelser.

De blå, som åpnet sesongen med å tape 2-1 for Odd på Aker stadion, har hentet en rekke spennende spillere i vinter. Folk som Ola Kamara, Fredrik Semb Berge, Thomas Kind Bendiksen og Mushaga Bakenga har alle kommet inn i porten. Tre av disse fire er riktig nok hentet inn på lån.

Mye kritikk
Odd-trener Dag Eilev Fagermo er blant de som har gått i bresjen for å kritisere Moldes ressursbruk og han har argumentert med at det er umulig å konkurrere med pengemakten fra rosenes by.

Fagermo har uttalt ting som at Molde har et større budsjett enn oljefondet og at trenerkollega Tor Ole Skullerud har Norges enkleste jobb. Da Fredrik Semb Berge nylig valgte Molde foran nettopp Odd, så Fagermo også rødt og antydet at 24-åringen valgte penger foran klubbfølelse.

Flere har kastet seg på den siste tiden og kritikken har kommet fra flere hold. Moldenserne har de siste årene måttet tåle stempelet «kjøpelag».

Nå sist var det erkerival Aalesunds supporter som gikk ut og slo fast at naboklubben er «Norges største kjøpelag», i en Aftenposten-artikkel.

Molde-profil Vegard Forren er oppgitt over den kritikken som stadig kommer mot måten Molde opptrer på overgangsmarkedet. Han mener det er «litt typisk for Fotball-Norge» å hakke på de som er flinke. Spesielt siden norske klubber i en årrekke faktisk har fått kritikk for å være alt for dårlig når det kommer til spillerlogistikk og spillerkjøp.

Midtstopperen poengterer, i likhet med Jonsson, at Molde på ingen måte går ut og kjøper alle de beste spillerne, bare for å kjøpe dem - klubben har en nøye gjennomtenkt strategi på markedet og bruker faktisk ikke så mye penger som det mange tror, forteller landslagsspilleren til Nettavisen.

MOLDE-SKRYT: Joacim Jonsson trakk fram at Molde er dyktige på spillerlogistikk.

- Ja, det er typisk Norge, dessverre. Vi føler at vi ikke får nok «kred» for den jobben vi har gjort på det området. For det er gjort en fantastisk jobb og vi spillere er heldig som har flinke folk rundt oss som til enhver tid sørger for at klubben har best og bredest mulig tropp, sier Forren.

- Det er ikke dyre spillere vi har hentet, men det er fornuftige overganger. Jeg har ikke helt kontroll her, men vil tro at det er andre klubber som har brukt minst like mye penger som oss, men ikke brukt dem like fornuftig.

- Glemmeboka
Forren trekker blant annet fram Harmeet Singh som et godt eksempel på at Molde jobber godt og effektivt på overgangsmarkedet.

- Vi hentet Singh gratis. Folk tror kanskje vi betaler masse penger for slike spillere, men klubben er fornuftig og flink til å finne de rette spillerne. Vi får inn de typene vi trenger og det behøver ikke koste mye.

- Det har gått litt i glemmeboka at vi er flinke på dette området.

Molde har hatt stor suksess de siste sesongene og stått igjen med ligagull i tre av de fire siste sesongene. Forren føler at det spesielt i løpet av de siste årene har utviklet seg til å bli Molde mot resten av Fotball-Norge.

27-åringen føler det er en litt smålig sjalusi som råder i fotballen.

- Ja, det er litt sånn. Jeg får den følelsen ved mange av uttalelsene som har kommet. I det store og hele er det mye sjalusi og misunnelse ute og går. Jeg tror nok det er mange som skulle ønske de kunne trene med og spilt for Molde, og andre skulle nok ønske de kunne trent Molde, og jeg tror kanskje det er derfor mange av disse uttalelsene kommer, sier han.

SJALUSI: Vegar Forren om de negative utspillene som kommer mot Molde.

- Men vi har kun fokus på oss selv og det å bli bedre. Det blir fort mye sjalusi og utspill fra andre lag og spillere. Det er mange som vil slå oss, vi har vært best de siste årene og da er det naturlig at andre lag vil komme i samme posisjon. Det lever vi godt med og det motiverer oss til å bli enda bedre og jobbe hardere, forteller Vegar Forren til Nettavisen.

Fellesnevner
Felles for flere av Moldes signeringer de siste årene er at klubben har hentet spillere hjem fra mislykkede utenlandsopphold. I Molde får de en ny sjanse til å bygge opp igjen både karriere og selvtillit.

Harmeet Singh (fra Feyenoord), Ola Kamara (fra Rapid Wien), Mushaga Bakenga (fra Club Brügge), Vegar Forren (hentet tilbake fra Southampton), Fredrik Semb Berge (fra Brøndby), og Knut Olav Rindarøy (hentet tilbake fra spanske Deportivo La Coruna) er alle slike spillere.

Singh og Forren var begge meget gode for Molde sist sesong og håpet er at Kamara, Semb  og Bakenga skal få en lignende utvikling i år.

Forren mener Molde er en bra klubb for å få ny fart på karrieren, blant annet fordi klubben har mange som har vært i samme situasjon.

- Ja, absolutt. Jeg tror Molde blir sett på som en perfekt klubb for å bygge opp igjen karrieren, ta nye steg, og deretter få en ny sjanse i utlandet. Molde har også vist at de gir spillerne muligheten til å ta en slik sjanse om den skulle dukke opp igjen. Det er nok mye av grunnen til at Molde er så attraktive for mange spillere, spesielt de som sliter litt i utlandet.

- Mange unge spillere har fått sjansen her og klubben har vært god på utvikling av spillere. Dette er positivt for Molde, mener Forren.

- Opplagt valg
Harmeet Singh er som nevnt én av dem som har fått fart på karrieren igjen i Molde. Han ønsker ikke å snakke på andres vegne, men er helt klar på at Molde har vært et veldig riktig valg for hans egen karriere.

- Molde er en veldig bra klubb og nivået der er høyt sammenlignet med mange andre klubber, også i Nederland der jeg spilte tidligere. Derfor tror jeg Molde kan være et bra steg for mange spillere. Jeg kan bare snakke for meg selv, men for meg var Molde et opplagt valg. Det handlet om måten jeg ville spille fotball på og at jeg hadde jobbet med Tor Ole Skullerud (trener) tidligere, sier midtbanespilleren til Nettavisen.

LETT VALG: Harmeet Singh var aldri i tvil.

Singh tenkte imidlertid ikke så mye på at han kom til en klubb med flere andre spillere i samme situasjon da han valgte Molde og tror ikke det er en avgjørende faktor når en spiller tar et klubbvalg. 24-åringen påpeker imidlertid at heller ikke penger var noen avgjørende faktor for ham.

- Jeg tror ikke det er så mange som tenker slik. De aller fleste tenker nok på hva som er best for dem og deres karriere akkurat da. Selv tenkte jeg kun på det sportslige tilbudet og veide det opp mot de andre tilbudene jeg hadde. Der og da var Molde det beste valget, forteller Singh.

- Treningskultur
I løpet av ett år i Molde har Singh gått fra å være en «glemt» utelandsproff til å herje i Tippeligaen og være inne i landslagsvarmen.

Han mener det i all hovedsak er én ting som er hovedårsaken til det.

- Det aller viktigste er en god treningskultur. Både den jeg har selv og den som er i Molde. Vi pusher hverandre til å bli bedre. Det er et bra lag og et bra kollektiv og det gjør at vi også utvikler oss bra individuelt.

- Jeg trener også mye på egenhånd og er nøye med detaljer, det, sammen med et godt lag og et godt støtteapparat, har vært viktig for meg. Det viktigste for stegene jeg har tatt, er den jobben vi gjør i hverdagen.

Lørdag spiller Singh, Forren og resten av Molde borte mot Bodø/Glimt i Tippeligaen. Der bør de regjerende mesterne helst ha tre poeng.

Tippeligaen følger du i Nettavisens livesenter hele helgen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere