RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppgitt Klopp: - Vi må si unnskyld for at vi ikke er som City

LITT OPPGITT: Liverpool har ikke tapt i ligaen denne sesongen. Likevel må laget tåle kritikk for at de ikke vinner på like imponerende vis som sist sesong.
LITT OPPGITT: Liverpool har ikke tapt i ligaen denne sesongen. Likevel må laget tåle kritikk for at de ikke vinner på like imponerende vis som sist sesong. Foto: Martin Rickett (Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Det har tidvis skurret litt offensivt for Liverpool denne sesongen, men Jürgen Klopp mener laget likevel har tatt store steg.

Liverpool har fått en sterk start på sesongen og klubben ligger på tredjeplass i Premier League etter at elleve serierunder er spilt.

De røde fra Merseyside har til gode å tape en ligakamp denne sesongen, og ligger kun to poeng bak ligaleder Manchester City, men til tross for den gode starten har Jürgen Klopps lag likevel måttet tåle noe kritikk.

Selv om Liverpool har levert solide resultater så har mye av suksessen vært basert på solide prestasjoner defensivt, framfor den sprudlende offensiven laget viste forrige sesong. Liverpool har scoret 21 mål så langt, mens City har nettet hele 33 og Chelsea har scoret 27 ganger.

- Må unnskylde oss

Den fryktede angrepstrioen Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané har blant annet fortsatt til gode å vise de samme taktene som sist sesong, da de skjøt klubben til finalen i Champions League.

Da Klopp møtte pressen fredag, i forkant av søndagens møte med Fulham, virket han en smule oppgitt over fokuset på antall mål.

- Sesongen så langt har vært en suksess for oss, men det føles kanskje ikke sånn og det er to grunner til det - mangelen på friflytende fotball og det at City og Chelsea har vært så sterke, sa Klopp på pressekonferansen.

- Vi har store ambisjoner og vi ønsker å få med oss alt vi kan få. Vi har 27 poeng så langt, men vi vinner en kamp, og så er det slik at vi må be om unnskyldning fordi vi ikke vinner på samme måte som City, sa han.

- Ville vært en idiot

Selv om City per nå har langt bedre målforskjell enn Liverpool i Premier League, ønsker ikke Klopp å ha noe fokus på antall scorede mål.

Han ser ikke for seg noen storseier mot Fulham søndag.

- Jeg ville vært en idiot om jeg snakket om målforskjell før en slik kamp. Se på Fulhams kamper, ikke bare høydepunktene. De ga blant annet City store problemer og det er et lag med kvalitet, sa tyskeren.

Tirsdag gikk Klopps menn på et forsmedelig tap borte mot Røde Stjerne i Champions League. Klopp mener fortsatt at laget har kommet langt siden sist sesong.

- Vi kan alltid gjøre det bedre. Det er kun to kamper, mot Røde Stjerne og Napoli, der vi ikke har vært så bra. Men den fotballen vi har spilt så langt denne sesongen, har stort sett vært suksessfull, mente manageren.

- Men det er fortsatt slik at folk sammenligner Premier League-kamper denne sesongen, med vårt beste sist sesong, men vi må innrømme at ting er mye bedre nå, enn det var ved samme tidspunkt sist sesong, selv om det ikke har vært spektakulær fotball i hver eneste kamp, sa Klopp.

P.S. Klopp kunne opplyse på fredagens pressekonferanse at både Jordan Henderson og Naby Keita var tilbake for Liverpool denne helgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere