Oppløser landslaget

Foto: (AP/Scanpix)

Nigeria utestenges ikke, men landslagsspillerne går likevel en usikker fremtid i møte

06.07.10 07:10

Det var Afrika på sitt verste.

Da det nigerianske landslaget kom hjem fra VM uten en eneste seier, sa nemlig landets president at laget ikke kom til å stille i internasjonale turneringer de neste to årene. Han ville bygge opp noe nytt, og utestengte dermed landslaget fra internasjonalt spill.

Det internasjonale fotballforbundet tolererer imidlertid ikke en sånn innblanding. De ga presidenten helga på seg til å trekke tilbake utestengelsen - hvis ikke ble de, ja, utestengt.

Mandag ettermiddag norsk tid ble det så klart at den nigerianske presidenten har trukket utestengelsen. Dermed blir det videre spill for Nigeria i internasjonale turneringer også de neste årene. Det melder AFP.

Samtidig ble det imidlertid understreket at laget ville oppløses, og at de ville ta tak i alt som ikke var godt nok. I stedet skal de nå lage et nytt landslag med ett eneste mål - å kunne prestere i fremtiden. Noe mer ble ikke sagt. Så spørs det om det betyr at de kun vil satse på U20-spillere eller hva i fremtiden, og hvem det er som skal bestemme hvem som skal spille for det nigerianske landslaget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.