RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppløser landslaget

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Nigeria utestenges ikke, men landslagsspillerne går likevel en usikker fremtid i møte

Det var Afrika på sitt verste.

Da det nigerianske landslaget kom hjem fra VM uten en eneste seier, sa nemlig landets president at laget ikke kom til å stille i internasjonale turneringer de neste to årene. Han ville bygge opp noe nytt, og utestengte dermed landslaget fra internasjonalt spill.

Det internasjonale fotballforbundet tolererer imidlertid ikke en sånn innblanding. De ga presidenten helga på seg til å trekke tilbake utestengelsen - hvis ikke ble de, ja, utestengt.

Mandag ettermiddag norsk tid ble det så klart at den nigerianske presidenten har trukket utestengelsen. Dermed blir det videre spill for Nigeria i internasjonale turneringer også de neste årene. Det melder AFP.

Samtidig ble det imidlertid understreket at laget ville oppløses, og at de ville ta tak i alt som ikke var godt nok. I stedet skal de nå lage et nytt landslag med ett eneste mål - å kunne prestere i fremtiden. Noe mer ble ikke sagt. Så spørs det om det betyr at de kun vil satse på U20-spillere eller hva i fremtiden, og hvem det er som skal bestemme hvem som skal spille for det nigerianske landslaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere