*Nettavisen* Sport.

Opprykksfesten utsatt for Tromsø

TAP: Det ble tap for Steinar Nilsens Tromsø på Jæren mandag kveld. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

Nedtur på Jæren.

Bryne tok sin fjerde seier på rad i 1. divisjon og sørget for at Tromsø må vente med sprette champagnen. Mandagens kamp på Jæren endte 2-1.

Tromsø kom til Bryne stadion i visshet om at ett poeng var nok til å sikre opprykk til neste års eliteserie i fotball. Og det så unektelig bra ut for gjestene da Zdenek Ondrasek satte inn sitt 14. mål for sesongen etter 19 minutters spill.

Thomas Drage gjorde forarbeidet og fant den hodesterke tsjekkeren inne foran mål. Headingen som fulgte kunne hjemmelagets keeper Anders Kristiansen gjøre fint lite med.

Bryne har imidlertid funnet høstformen og slo raskt tilbake på eget gress. Tre minutter etter Tromsøs ledermål vartet jærbuene opp med et feiende flott angrep. Etter å ha rullet opp fra venstre mot høyre, fant Vegar Landro lagkamerat Jim Johansen foran mål. Han rullet ballen iskaldt i nettet bak TIL-keeper Benny Lekström.

Ufortjent var det ikke.

Bryne var det beste laget i vindkastene på Jæren og skapte store sjanser mot et tamt Tromsø-mannskap. 12 minutter ut i andre omgang kom målet som avgjorde kampen. Kampens bestemann, Viljar Vevatne, slet seg fri til høyre foran Tromsøs mål og banket ballen i lengste hjørne.

I sluttminuttene kastet gjestene alle mann framover i håp om en utligning, og Zdenek Ondrasek var nær ved å sikre opprykket på overtid. En strålende redning av Bryne-keeper Kristiansen forhindret imidlertid scoring.

Dermed må Tromsø vente enda en stund med å sprette champagnen. Neste mulighet til å sikre opprykket kommer borte mot opprykksklare Sandefjord neste helg.

Bryne har på sin side seks poeng opp til Bærum på den siste kvalifiseringsplassen. Mye skal til om de formsterke jærbuene kniper den med tre kamper igjen å spille. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.