Opptøyer i portugisisk ferieby

Foto: (AP/Scanpix)

16 personer ble skadet og 12 arrestert da rundt 200 supportere, de fleste engelske, natt til tirsdag var involvert i voldsomme sammenstøt med politiet i den portugisiske feriebyen Albufeira.

15.06.04 13:55

Politi fra den paramilitære GNR-styrken ble utkommandert for å stanse slagsmål i og utenfor barer i et område hvor mange briter ferierer. 16 personer kom til skade under tumultene.

Haglet med stoler
- Det startet med diskusjoner mellom fans som hadde drukket tett, og mellom fans og barinnehavere flere steder langs strendene, sier polititalsmann Manuel Jorge til Reuters.

- Ved halv to-tiden fant politiet det nødvendig å sette inn styrker for å gjenopprette ro og orden.

Politistyrkene ble angrepet av hissige engelskmenn, som bombarderte ordensmakten med flasker, glass og stoler. Gateslaget vart over to timer før politiet fikk full kontroll over området.

Ifølge øyenvitner forsøkte mange supportere å provosere politiet.

- En politimann sto foran en engelsk supporter, som hånte ham med det engelske flagget. Da mannen mistet flagget i bakken, trodde flere engelskmenn at det var politiet som hadde slengt det på gaten. Like etter haglet det med stoler mot politiet, forteller en baransatt.

Flere nasjonaliteter
- Mange av bråkmakerne var åpenbart engelskmenn, men det var også andre involvert, sier Jorge.

Han opplyser at tolv personer er pågrepet, blant dem flere briter, en portugiser og en russer.

Britisk UD opplyser imidlertid at tolv britiske statsborgere er innbragt. Det er forløpig uklart om det er reist tiltale mot noen av dem.

Fire personer var tirsdag ettermiddag fortsatt innlagt på sykehuset i byen. Det skal ikke være snakk om alvorlige skader.

Tusener av engelske supportere, mange av dem på familieferie, har samlet seg på

Algarvekysten, og Albufeira med sine mange barer, kaféer og restauranter er et populært turistmål.

Straffes ikke
Også søndag kveld var mange samlet samme sted for å se Englands åpningskamp mot Frankrike, men da gikk det fredeligere for seg.

UEFA advarte før mesterskapet det engelske fotballforbundet om at landslaget deres ville bli sendt hjem fra EM dersom hooligans forårsaket omfattende bråk. Det er imidlertid ikke aktuelt å for UEFA å straffe England etter opptøyene i Albufeira.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.