Gå til sidens hovedinnhold

Opptur for Brann

I motsetning til bergensere flest, er Branns trener Mons Ivar Mjelde nøktern optimist før seriestarten denne sesongen.

Brann endte til slutt på sjetteplass i fjor, først og fremst takket være en fremragende høstsesong. Nå håper Mons Ivar Mjelde at Brann kan bygge videre på det laget viste på høsten forrige sesong. For første halvdel i fjor var begredelig sett med Brann-øyne.

- Målet vårt i år er først og fremst å bli stabile på et høyt nivå. Vi ønsker å bli like stabile gjennom hele sesongen, som vi var i fjorårets høstsesong. Branns mål denne sesongen er å spille sprudlende offensiv fotball, og være solide defensivt, sier Mons Ivar Mjelde til TV 2 Nettavisen.

Defensiv styrke
Defensivt har Brann fremstått meget solid i treningskampene før sesongen. Faktisk er rødtrøyene fra Bergen det laget som har sluppet inn færrest mål i oppkjøringskampene før Tippeliga-start.

- Hovedårsaken til dette er først og fremst at vi har en helt ny stopperduo, som har vært helt fremragende i treningskampene. Dessuten har vi fått trent godt sammen over lengre tid, og konkurransen på laget er blitt hardere, noe som har ført til større innsats på treningene, mener Mons Ivar Mjelde.

Vil ikke spå
TV 2 Nettavisen tipper at Brann denne sesongen forbedrer seg med én plassering i forhold til fjorårets sluttplassering. Men Mons Ivar Mjelde ønsker ikke å kommentere hva han synes om alle tipsene som florerer før sesongstart.

- Nei, vi tenker ikke så mye på tips og slik i Brann. Det blir alt for mye synsing. Vi får heller ta opptelling i oktober når sesongen er ferdigspilt, sier Mons Ivar Mjelde.

- Enkelte mener dere er gode nok for medalje i år?

- Folk får mene hva de vil. Vårt fokus er å gjøre det bedre enn vi gjorde i fjor, fastslår Mons Ivar Mjelde bestemt.

Nye spillere
Brann har så langt avblåst spillerjakten denne sesongen. Men stjernespillerne Seyi Olofinjana og Raymond Kvisvik er jaget av utenlandske toppklubber, og Mons Ivar Mjelde innrømmer at disse må erstattes om de forsvinner.

- Vi har gått gjennom fjorårsesongen, og spesielt lagt merke til hva Seyi Olofinjana betyr for oss. Han scoret ni mål fra midtbaneposisjon, og betyr enormt for laget. Skulle han forsvinne, må han erstattes, sier Mjelde bestemt.

Press på hjemmebane
Brann har fotball-Norges mest entusiastiske hjemmepublikum. Vinner Brann, dyrkes spillerne som helter, og hele byen koker i ellevill glede. Taper Brann derimot, blir presset på trenerne og spillerne fort veldig stort.

- Vi har et enormt press på hjemmebane. Det er fantastisk å spille foran Norges beste publikum. Men spillerne føler presset, og blir ofte nervøse på hjemmebane. Derfor spilte vi ofte bedre borte enn hjemme i fjor. Dette må vi endre på nå. Vi må være sprudlende, og slippe oss løs på hjemmebane. Vi må tøre, og fremstå som det kollektivet som bor i dette laget, forteller Mons Ivar Mjelde - tydelig engasjert.

Humør og spillerglede
Mjelde oppsummerer følgende stikkord for hvordan Brann skal fremstå kommende sesong:

  • Solid kollektiv med sterk lagånd
  • Godt trent i alle ledd som sørger for at vi står distansen ut
  • Solid defensivt - sprudlende offensivt

- Gjennomfører vi det jeg nevnte overfor, tar vi skrittet fremover, sier Mons Ivar Mjelde.

Nye spillere:
Olafur Ørn Bjarnason fra Grindavik
Christian Kalvenes fra Sogndal
Ragnvald Soma fra Bryne
Kristian Ystaas fra Sogndal
Dylan Macallister

Avgang:
Daniel Moen Hansen til Real Mallorca
Joachim Walltin til Moss
Nkosinathi Nhleko til Dallas Burns
Runar Normann til VIF
Kenneth Storvik til Fremad Amager
Petter Furuseth Olsen til Örebro
Alex Valencia til Start
Knut Walde til FK Haugesund (utlån)
Geirmund Brændeseter til Bremnes
Torbjørn Kjerrgård til Askøy
Vegard Landro til Kongsvinger
Christoffer Eliassen til Løv-Ham
Jonas Jonsson uten kontrakt

Plassering i fjor: 6. plass

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot