Optimistisk Rushfeldt: - Det er veldig artig

OPTIMISTISK: Sigurd Rushfeldt er positiv med tanke på fremtiden for Tromsø.

OPTIMISTISK: Sigurd Rushfeldt er positiv med tanke på fremtiden for Tromsø. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Flere unggutter i Tromsø har gjort seg bemerket i Tippeligaen denne sesongen.

03.11.15 10:14

TROMSØ – BODØ/GLIMT 3-1:

ALFHEIM STADION (Nettavisen): Søndag reddet Tromsø plassen i Tippeligaen etter at de slo rivalene Bodø/Glimt 3-1 på Alfheim. Noe av det som har vært fremtredende med årets TIL-lag, er de lokale unge spillerne som har vokst frem som profiler på laget.

Mikael Ingebrigtsen scoret det viktige 2-1-målet i begynnelsen av andreomgang etter at han i pausen kom inn for en annen fra Tromsøs ungdomsavdeling, 20 år gamle Lasse Nilsen. I tillegg har 20 år gamle Kent Are Antonsen spilt nesten samtlige av Tromsøs kamper i Tippeligaen så langt i år, mens Runar Espejord har fått stadig flere sjanser som spiss utover høsten.

Mange unge og gode
Tidenes toppscorer i øverste divisjon i norsk fotball, Sigurd Rushfeldt, som selv skapte seg et navn som spiss i Tromsø, er klar på hvorfor Tromsø har klart å få frem unge spillere som i dag spiller på A-laget.

- Det jobbes veldig godt på NTG og i ungdomsavdelingen. Det er mange som har etablert seg og som ligger i vannskorpa for å etablere seg på A-laget. Og ikke minst prestert ute på banen, og flere kommer, så fremtiden ser lys ut med tanke på egenrekruttering, sier Rushfeldt til Nettavisen etter kampen.

Tromsøs juniorlag nådde semifinalen i NM for juniorer og Rushfeldt er klar på at det er flere spillere på vei fra ungdomsavdelingen.

- Ja, der er det mange. To er jo allerede klar fra 1. januar og flere er aktuelle - det er veldig mange gode unggutter, sier Rushfeldt til Nettavisen.

Også Espejord er veldig glad for alle ungguttene som har blitt tatt opp i A-stallen.

- Det er veldig artig. Vi er jo faktisk seks stykker som er født i 1995 og 1996 i A-stallen som er veldig aktuelle for å spille mye og være med. Det er jo veldig artig, for da er man jo også en liten kompisgjeng som man har spilt sammen siden man var små, sier Espejord til Nettavisen etter kampen.

Har ferdigheter nok
Zdenek Ondrásek har vært Tromsøs viktigste spiss i flere sesonger, men har hatt en ujevn sesong for Tromsø i år og virker å være på vei bort fra klubben. I løpet av de første 14 kampene av årets Tippeliga scoret tsjekkeren åtte mål, men de neste scoringene kom først i søndagens kamp mot Bodø/Glimt.

Fremtiden til Ondrásek virker derimot å ligge andre steder.

- Kontrakten med Ondrásek går jo ut nå, og han er vel i utgangspunktet på tur bort. Runar er jo «up and coming» og spilte også en veldig god kamp. Han er fremtidens mann for TIL. Det ser lyst ut. Han har tatt store steg i år, spesielt i høst.

- Er Espejord klar til å være førstespiss til neste år?

- Da blir han ett år eldre, og det opp til ham å bevise det, men han har ferdigheter nok til det. Så handler det også om å stå i det og ta det ansvaret. Så får vi se om han er voksen nok til det, sier Rushfeldt til Nettavisen.

Selv er Espejord klar på hva som er målet for neste sesong.

- Jeg skal legge ned et godt stykke arbeid for å være en av spissene i startelleveren til neste år, sier Espejord til Nettavisen.

Sikret seieren hjemme mot Viking
Espejord scoret to mål i forrige hjemmekamp mot Viking, men klarte ikke å score i søndagens kamp mot Bodø/Glimt. Unggutten kom likevel til to gode muligheter.

På den første fikk han ikke ordentlig treff på en avslutning inne i sekstenmeteren, mens den andre traff innsiden av stolpen bak en sjanseløs Pavel Londak i Bodø/Glimt-målet, uten at Espejord hadde de nødvendige marginene på sin side.

- Jeg hadde egentlig to sjanser i dag. Det var veldig kjedelig å bomme på de, men så har vi heldigvis Mikael og Zdenek som gjør jobben, sier Espejord til Nettavisen.

Samtidig var han en av spillerne som var involvert i duellen i forkant av Tromsøs første mål, hvor Ondrásek til slutt enkelt kunne sette ballen i mål etter at Londak mistet ballen i duell med flere spillere rett foran eget mål.

– Kunne ikke bli bedre
Espejord takket Tromsø-publikumet for å støtte opp med sesongens høyeste tilskuertall i en så viktig kamp.

Han er også klar på hvordan det er å være en del av en gjeng som har gått gradene i klubben, og være med på å redde plassen i Tippeligaen ved å slå Bodø/Glimt hjemme på Alfheim.

– Det kunne jo ikke bli bedre enn det, avslutter Espejord til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.