RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Orket ikke å se seieren

Sist oppdatert:
- En bragd, sier John Arne Riise - men orket ikke å se hele kampen selv.

NORGE-PORTUGAL 1-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Portugal hadde bare tapt én gang på 19 kamper. Det tapet kom mot verdensmester Spania i fotball-VM. Men mot Norge - et Norge som etter hvert spilte uten nøkkelspillere som John Arne Riise, John Carew og Kjetil Wæhler - da kom tap nummer to siden senhøsten 2008.

Hjemme i stua så en hjernerystet John Arne Riise kampen på TV.

- Jeg klarte ikke å se hele kampen, fordi det var så spennende og jeg fikk litt hodepine innimellom, skriver han på sin hjemmesiden sin.

Men:

- For en bragd av gutta. Jeg er så ufattelig glad på guttas vegne og er veldig stolt av gutta, legger han til.

- Lettet
Men mens broren var tvunget til å følge kampen fra sofakroken, bidro en følelsesladet Bjørn Helge Riise sterkt til Norges seier. Etter kampen gikk han ned på kne i midtsirkelen. Han jublet voldsomt i noen få sekunder, så gikk han over ende og ble liggende.

Denne gangen var det imidlertid ikke dramatisk med ett stykke Riise liggende på Ullevaal-teppet.

- Jeg var sliten. Veldig sliten, sier han etterpå.

- Oppladningen var ikke lett. Derfor var jeg bare så utrolig lettet og glad etter kampen, legger han til.

Og selvfølgelig var brorens smell på mandagens trening mye av det som lå bak det hele.

- Det gikk veldig hardt inn på meg, ja. Mer enn jeg hadde trodd. Men det var ikke noe moro å se broren sin ligge livløs og ristende på bakken. Derfor er det bare å innrømme at jeg ikke tenkte ett sekund på denne kampen mandag. Jeg hadde ikke kunne spilt hvis kampen var da. Hodet var rett og slett ikke på rett plass, sier han til Nettavisen.

- Jeg ville jo så gjerne at John Arne skulle få landskamp nummer 90.

Alt ble imidlertid perfekt i løpet av tirsdagen.

- Jeg kjørte hjem tirsdag morgen. Da fikk jeg selv sett at John Arne var i god form. Dermed kunne jeg slappe av. Han sendte meg en melding i løpet av dagen, og alt ble egentlig perfekt. Jeg fikk sovet og slappet av mye før kampen, sier Riise.

Annonse: Klikk her for å spille om Viking Lotto-potten på 34 millioner kroner!

Revansje
Det var imidlertid ikke bare broren han hadde i hodet.

Der lå det nemlig også en skuffende prestasjon mot Island. Etter kampen mot islendingene var han så forbannet at han gikk rett i garderoben, noe som førte til oppslag i flere medier, også Nettavisen, i etterkant.

- Derfor var dette en revansje for meg. I alle fall i mitt hode, sier han nå.

- Jeg bestemte meg etter Island-kampen for at jeg skulle vise meg fra en bedre side. Så fikk jeg den spesielle oppladningen. Derfor var det alt - det som skjedde på Island og med John Arne - som var i hodet mitt før og i denne kampen, sier han.

Det viste han også på banen. Fulham-spilleren var aggressiv fra første stund, og klarte også å holde tenningsnivået på rett side av dommerens grense.

Fulgt av speidere
Spørsmålet er den gode prestasjonen kan føre ham nærmere en plass på Fulham-laget.

- De hadde i alle fall speidere her i dag, så de har sett kampen, smilte han lurt etterpå.

Så forsvant han for å feire seieren med landslaget - og deretter broren.

- Jeg skal ringe ham nå også. Det lå et par tekstmeldinger og ventet på meg etter kampen. Han var veldig fornøyd. Jeg vet at han sier at han ikke har sett den, men jeg vet at han har gjort det, sa Riise glisende.

Og deler av den hadde altså storebroren sett.

- Stolt
Storebroren jakter også på landslagsrekorden i antall kamper, og har ingen planer om å stå over flere kamper.

- Jeg skal jobbe knallhardt for å bli spilleklar så fort som mulig. Vil ikke miste flere kamper. Er utrolig frustrerende å ikke spille kamper, skriver han på hjemmesiden.

Så skryter han voldsomt av flere av landslagskompisene.

- Jeg syns Espen Ruud klarte seg veldig bra på venstrebacken. Det ble mye defensiv fokus på han, men han klarte seg kanonbra og hele laget jobbet fantastisk. Synes også min bror fortjener ros. Han fikk pepper etter siste kamp, men hevet seg kraftig nå og spilte en kjempekamp. Han løp og kriget som jeg vet han kan. Stolt av deg bror, skriver han.

Og har god grunn til å være det.

Drillo skrøt nemlig også mye av lillebror Riise.

- Jeg merket det veldig på Bjørn Helge det som skjedde på treninga på mandag, han var preget. Men etter at han hadde fått pratet med John Arne, og jeg også hadde pratet med ham, så var det tydelig at han var klar. Førsteomgangen er noe av det beste jeg har sett av ham, han var som en veps defensivt. Han faller noe i andre, men alt i alt gjør han en veldig god kamp, sier landslagssjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere