Gå til sidens hovedinnhold

Orket ikke feire

John Arne Riise var så sliten at han bare måtte dra hjem da Liverpool-spillerne feiret finaleplassen i Champions League i natt. - Jeg er fortsatt sliten, sier han.

Aldri har John Arne Riise vært mer sliten. Aldri har han opplevd noe større. Og aldri har han vel forlatt en feiring så tidlig som han gjorde etter at Liverpool hadde sikret seg finaleplass i Champions League.

Etter bare en drøy time sammen med de andre Liverpool-spillerne, måtte han kaste inn håndkleet.

- Orket ingenting
- Det ble ikke så sent. Jeg var så sliten at jeg ikke klarte å stå eller sitte. Da var det bare å dra hjem. Jeg var i seng halv ett i natt, sier Riise til TV 2 Nettavisen.

- Men det var helt sykt i går. Vi dro til en uteplass hvor vi feiret sammen med fansen. Det var fullt av journalister og papparazzier. Da vi kom dit, ble vi møtt av 15 journalister da vi gikk ut av bildøra. Helt sykt, fortsetter han.

Da han kom seg i seng, fikk han imidlertid ikke altfor mange timer på seg til å drømme om finalen i Istanbul 25. mai. Halv tre våknet han igjen, og ble sittende og prate med kompiser til halv seks. Deretter fikk han et par timer til på øyet også på morgenkvisten.

Men selv onsdag formiddag - et halvt døgn etter bragden - forstår han nesten ikke hva som har skjedd.

- Det var uvirkelig, og jeg tror det nesten ikke fortsatt. Jeg har fått en haug med tekstmeldinger, og har forstått at det er Riise-feber i Norge. Selv aner jeg ingenting. Jeg har ikke lest noe, sier han.

Roses
Hadde han bladd i aviser og klikket seg inn på diverse nettaviser, ville han imidlertid sett massiv ros. The Sun kåret ham til banens beste, alle hyller ham for den oppofrende innsatsen på venstrekanten og Åge Hareide sa til Dagbladet at sunnmøringen aldri har vært bedre - kampens betydning tatt i betraktning.

- Det er utrolig gøy å høre sånt fra sjefen. Jeg skal snakke med ham selv senere i dag. Han er her nede, sier Riise.

- Og det er helt sykt å bli kåret til banens beste. Men hvem som var det egentlig, det betyr ingenting. Det som betyr noe er at vi er i finalen, fortsetter han glisende.

- Hva sier du til de som mente at dere spilte defensivt og kjedelig?

- Jeg sier at det viktigste er at vi er i finalen. Og at vi egentlig ville presse dem høyere, men at det bare var sånn kampen ble. Uansett så hadde de ikke mye sjanser.

To dager fri
Liverpool-spillerne har fri onsdag og torsdag. Riise skal bruke onsdagen til å nyte øyeblikket, se PSV-AC Milan med lagkameratene - og kanskje forbedre golfhandicapet. Etter tre års spill, er han nå nede i 15 i handicap.

- Men det skal ytterligere ned i løpet av året, sier han glisende.

- Og hva tenker du om kampen mot Arsenal til helga?

- Hakke peiling. Ingenting. Den kampen skal jeg ikke ofre en tanke. Nå handler det bare om å nyte dagen, sier han - fortsatt glisende.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus