For en snau uke siden ble det klart at Morten Thorsby underskrev en avtale med Serie A-klubben Sampdoria. Avtalen var i utgangspunktet at 22-åringen kommer til å spille for sin nåværende klubb, Heerenveen, ut sesongen, før han skal slutte seg til Sampdoria.

Det har dog oppstått et stort problem for den norske midtbanespilleren, da Heerenveen har besluttet at han ikke vil få trene, eller spille med førstelaget ut sin gjenværende tid i Eredivisie-klubben. Det bekrefter Thorsby til Nettavisen og Heerenveen selv på sin egen hjemmeside.

- Det er en kjip situasjon her nede nå, hvor jeg er satt på andrelaget. Det jobbes hardt med å få til en løsning nå i januar, på en eller annen måte. Det er helt klart at situasjonen er vanskelig, så vi håper at det kommer til å løse seg i løpet av de neste ukene, sier Morten Thorsby til Nettavisen.

Les også: Thorsby klar for ny klubb: - Har vært en drøm lenge

Årsaken til Thorsbys degradering skyldes ifølge ham selv at han dro til Italia for å få ordnet overgangen til Sampdoria, uten å ha fått godkjennelse fra Heerenveen til å stå over noen treningsdager.

- Det blir bare tapere ut av dette

- Hvem besluttet at du ble satt ned til andrelaget?

- Det var sportsdirektøren. Vi har hatt en åpen dialog hele veien. De treningsdagene jeg var borte var bare oppstartstreninger så de hadde ingen verdi i seg selv, men det er klart at i og med at jeg dro ned dit så mistet de sjansen til å forhandle for sin egen del. Det er det som har blitt konflikten her og jeg er på en måte skuffet over at de har valgt å gjøre det på denne måten. Det blir jo bare tapere ut av dette, så det er en kjedelig situasjon akkurat nå, fortsetter den kommende Sampdoria-spilleren.

- Hva kommer til å skje med deg nå?

- Klubben (Heerenveen) ønsker at jeg skal få til en overgang nå, så det jobbes hardt med det. Jeg håper på en løsning selv, men det er vanskelig i januarvinduet. Man henter jo ikke en spiller med mindre det virkelig er noe som skjer i spillerloggistikken til et lag, som gjør at du virkelig trenger en ny spiller. Så ja, det er kjipt. Det er selvfølgelig ikke en god løsning å spille på andrelaget i fire måneder til.

- Jeg er en andrelagsspiller nå og jeg er flyttet ned fra førstelaget og kommer ikke til å spille noe mer der, det har de sagt. Det er kjedelig at det måtte bli sånn. Dette er jo ikke slik jeg skulle ønske at det skulle slutte i Heerenveen, med tanke på at jeg har vært her i en lang periode og har gode følelser for hele klubben og er veldig glad i den. Så det er veldig kjipt at vi er i en konflikt, men jeg håper det løser seg i løpet av kort tid.

Følg overgangsvinduet LIVE her!

Kunne forlatt klubben gratis

Thorsbys kontrakt med Heerenveen utgår 30. juni 2019 og dermed skal Sampdoria i utgangspunktet hente nordmannen gratis til sommeren, men Thorsby er klar på at han ønsker at Heerenveen skal få sin fortjeneste for ham.

- Jeg er veldig skuffa over håndteringen deres, men jeg har jo vært der i mange år og dette var en kjempesjanse for meg til å få en god overgang. Samtidig var det også en mulighet for klubben til å få penger for meg og det føler jeg de fortjener. Jeg har utviklet meg her i fire og et halvt år og dette var den eneste måten for dem til å få det, ved at jeg gjorde som jeg gjorde. At de velger å gjøre det på denne måten her resulterer bare i at det blir tapere for begge parter, forklarer den tidligere Stabæk-spilleren.

Om Heerenveen får solgt Thorsby i januarvinduet til Sampdoria vil han mest sannsynlig ikke få for mye spilletid, tror han selv. Han mener Serie-A-klubben har full dekning på midtbanen og det kan dermed tenkes at han vil få lite spilletid ut sesongen.

- De har et fullt lag nå. Spillerlogistikken deres er jo på en måte løst nå ut sesongen, men jeg håper fortsatt jeg kan få til en overgang nå i januar, men da er det gitt at det skjer noe i dette vinduet her.