*Nettavisen* Sport.

Overrasket og skuffet over Rekdals valg

VRAKET: Gudmund Taksdal Kongshavn er skuffet etter at han er blitt degradert til reservekeeper i Vålerenga. Michael Langer satsets nå på som klubbens nye førstevalg.

VRAKET: Gudmund Taksdal Kongshavn er skuffet etter at han er blitt degradert til reservekeeper i Vålerenga. Michael Langer satsets nå på som klubbens nye førstevalg. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

- Det er en situasjon jeg ikke kan være fornøyd med, sier Gudmund Taksdal Kongshavn.

Gudmund Taksdal Kongshavn fikk for alvor sitt gjennombrudd som Vålerenga-keeper forrige sesong og leverte flere kamper godt over middels.

Etter sommerens treningskamp mot Liverpool fikk han også rosende omtale av Liverpool-manager Brendan Rodgers. Kongshavn hadde for alvor tatt et stramt grep om keeperplassen.

Den grepet holdt han to serierunder ut i denne sesongen. På grunn av Lars Hirschfelds skade ble nemlig Michael Langer hentet inn. Østerrikeren blir nå satset på som førstekeeper og har imponert i sine to første kamper for hovedstadslaget.

Følg Nordstrand - Vålerenga og resten av cuprunden her

Klikk på bildet for å forstørre.

- MÅ LÆRE: Kjetil Rekdal mener Gudmund Taksdal Kongshavn har en del å lære av klubbens nye keeper, Michael Langer. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

- Har større ambisjoner
Kongshavn, som signerte en ny toårsavtale med Vålerenga i vinter, innrømmer at han har ambisjoner som strekker seg lenger enn til innbytterbenkene på Ullevaal.

- Konkurranse er vel og bra, og det er fint å ha flere gode keepere i stallen, men jeg føler at jeg er på et stadie i karrieren der jeg er avhengig av spilletid. Ambisjonene mine er større enn å sitte på benken i Vålerenga, sier Kongshavn til Nettavisen.

Etter mandagens kamp mot Sandnes Ulf sa Kjetil Rekdal til Nettavisen at klubben ikke har råd til å ha alle tre keeperne på lønningslista og at én av dem kommer svært sannsynlig til å forsvinne.

- Hva tenker du om den uttalelsen fra Rekdal?

- Jeg har ikke tenkt i de baner, men hvis man hypotetisk sier at jeg blir sittende på benken denne sesongen, er det er situasjon jeg ikke kan være fornøyd med.

Rekdal sa også følgende til Nettavisen om Kongshavn-vrakingen:

- Gudmund er en god keeper, men mangler litt på ro, erfaring, treffsikkerhet med beina, utstråling og autoritet. Det har Langer, og jeg håper Gudmund kan lære en del av det. Vi har ikke råd til at Gudmund skal sitte på benken så fryktelig lenge.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

AMBISIØS: Gudmund Taksdal Kongshavn er klar på at han har ambisjoner som er større enn Vålerenga-benken. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)


Skuffet
Som følge av Kjetil Rekdals uttalelser om at det har vært «noe smårusk» med Kongshavn i vinter, sa Kongshavn til TV 2 at dersom man leter etter feil, finner man feil.

- Betyr det at du føler at trenerne har lett etter en grunn til å sette deg ut av laget?

- Jeg vil ikke framstå som noen sutregutt i media, så jeg tror jeg lar akkurat det ligge.

Kongshavn legger imidlertid ikke skjul på at han er skuffet over vrakingen.

- Jeg ble overrasket da det ble hentet inn en ny keeper på overgangsvinduets siste dag. Begrunnelsen var jo at Lars er ute med skade, og at vi ikke kan gå inn i sesongen med kun én seniorkeeper.

- Jeg skjønner at vi ikke kan kan ha bare én keeper i stallen, men jeg er skuffet. Jeg kan love alle i og rundt Vålerenga at jeg kommer til å jobbe knallhardt for å ta tilbake førstekeeperplassen.

Vålerenga har fått en god start på sesongen og ligger på fjerdeplass i Tippeligaen. Torsdag er Nordstrand motstander i cupen før Rekdal, Kongshavn og co. setter kursen for Sarpsborg mandag.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.