*Nettavisen* Sport.

Overrasket over Capello-exit

Foto: EKSTRÖMER, JONAS (Scanpix)

Erik Hamrén er usikker på hva det engelske trenerbråket får å si for EM-sjansene.

Oslo (ANB): Den tidligere Rosenborg-treneren, som nå er svensk landslagssjef, forbereder seg på å møte England i gruppespillet under sommerens EM-sluttspill i Polen og Ukraina. Onsdag kveld kom nyheten om at engelskmennene nå må se seg om etter en ny landslagssjef – som følge av at Fabio Capello går av.

Den utviklingen hadde ikke Hamrén sett for seg.

- Jeg ble overrasket da jeg fikk høre det, men bruker ikke noe energi på det. Det er umulig å svare på om dette blir noe positivt for England og negativt for Sverige, eller tvert om, sier han til fotbollskanalen.se.

- Merittert og dyktig
Hamrén har snakket med Capello ved flere tilfeller, og legger ikke skjul på at han er imponert over italieneren.

- Han har levert fantastiske resultater i de klubbene han har vært i, og han har ført England til to mesterskap. Det er en usedvanlig merittert og dyktig trener, sier den tidligere RBK-sjefen.

Om Capello kan lastes for Englands svakt innsats VM-sluttspill i Sør-Afrika for to år siden, vil han ikke spekulere i.

- England gjorde et dårligere mesterskap enn jeg hadde forventet, men det er umulig å si hva det skyldtes, sier Hamrén.

Enda mindre snakkesalig er den svenske landslagssjefen når det gjelder den siste tidens bråk rundt John Terry – og han vil heller ikke spekulere i mulige Capello-arvtakere.

Tøft som utlending
Hamrén kjenner derimot godt til det å være trener i et annet land enn hjemlandet. Det kan være tøft, men forskjellene er samtidig store.

- Det kommer veldig an på hvilket land det er og hvor stor fotballnasjon det er snakk om. Den lille erfaringen jeg har fra utlandet, er at det er tøffere å være utlending, og at man blir hardere kritisert – særlig i motgang, sier han.

Sverige havnet i gruppe med Frankrike, England og vertsnasjonen Ukraina i sommerens EM-sluttspill.

Fabio Capello ga etter trekningen i desember i fjor beskjed om at mesterskapet ville bli hans siste med England. Nå viser det seg altså at Det engelske fotballforbundet må på jakt etter italienerens erstatter langt tidligere enn planlagt. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag