RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Overrasket over Drillos valg

Se hva som gjorde at John Arne Riise og Brede Hangeland ble tatt på senga av landslagssjefen.

Mange rynket nok på nesen da landslagssjef Egil Drillo Olsen forrige uke tok ut troppen som skal spille mot Island og Slovenia i den kommende VM-kvaliken.

Der offentliggjorde Drillo at Morten Gamst Pedersen er ute av varmen, et valg som tok de fleste eksperter på senga.

- Vet det satt langt inne
Overraskelser kom det også i spillergruppa. Overfor Nettavisen innrømmer John Arne Riise at vrakingen av Gamsten var uventet.

- Jeg visste det ikke før uttaket. Jeg ble overrasket, men man må prestere over tid, sier Riise til Nettavisen.

- Jeg forholder meg til hva Drillo og Ola gjør, og den forklaringen de hadde. Det er foballmessige årsaker her, og jeg vet at det satt langt inne for Drillo. Det er fotballmessige årsaker, og det må man respektere, fortsetter Riise.

Fulham-backen har forståelse for at Drillo måtte ta tøffe avgjørelser før uttaket, men mener det hører med ansvaret som kommer når man er Norge-trener.

- Drillo tenker på lagets beste og på spillere som har prestert over tid. Det er vanskelig for en landslagstrener å velge ut bare 18-20 spillere, og spesielt på midtbanen er det stor konkurranse. Det var et tøft uttak for Drillo, det sa han selv, men det er en del av jobben, mener Riise.

- Naturlig å vrake Gamst
Tidligere landslagkaptein Henning Berg mener Drillo tok grep for sent.

- Han burde ha gjort de endringene allerede mot Hellas, ikke nå som kvaliken starter. Det blir mange nye og mye nytt, sier Berg til Nettavisen.

Han er likevel enig i avgjørelsen om å vrake Gamst Pedersen.

- Han har ikke prestert veldig bra på landslaget på en stund, og da er det naturlig at han ikke er med på landslaget hver gang. Jeg tror ikke det påvirker gruppa på noen måte. Det er kamp om plassene på landslaget, det har det alltid vært, sier Berg.

- Klarer å knyte skolissene
Nåværende landslagskaptein Brede Hangeland tror ikke troppen kommer til å bære preg av at det er mye nytt.

- Ok, det er en del nye, men man skal huske på at dette er landslaget. De som er her er gode nok til å spille for Norge, og ingen av dem trenger hjelp til å knyte skolissene, spøker Hangeland.

Han ble i likhet med Riise overrasket da han hørte beskjeden om at Gamst Pedersen var utelatt fra troppen.

- Det var en slags overraskelse det, med tanke på at han har vært med lenge. De tingene der legger jeg meg ikke bort i, det er Egil som tar ut troppen og laget. De som blir tatt ut får gjøre sitt aller beste, så får de som ikke er med gjøre sitt aller beste for å bli tatt ut, avslutter Hangeland.

- Det beste vi kan finne
Selv fastholder Drillo på at han er trygg på at han har valgt riktig tropp til Norges kvalikåpning mot Island og Slovenia.

- Det er det beste vi kan finne akkurat nå. Jeg kan ikke se at vi skulle hatt noen andre her, hvert fall, sier Drillo.

- Har du den spisskompetansen du trenger for at Norge kommer seg til VM?

- Jeg skulle gjerne hatt verdens hurtigste og beste hodespiller til å spille på topp, flirer Drillo.

- Hvor mange poeng bør vi ta på de fire kvalikkampene før nyttår for at du blir fornøyd?

- Jeg er fornøyd med seks poeng, men det avhenger litt av hvordan vi får dem. Hvis vi slår Slovenia hjemme og spiller de tre andre uavgjort, har vi seks poeng. Da er vi veldig godt i gang, sier Drillo.

Han vil ikke spå hvor mange poeng Norge trenger for å sikre billettene til Brasil i 2014.

- Jeg tipper det kommer til å bli såpass jevnt at vi godt kan tape en god del poeng og likevel bli nummer én eller to, sier han.

- Sveits favoritter
Landslagssjefen vil ikke utrope Norge til favoritter, til tross for at vi var førsteseedet i VM-trekningen.

- Hadde du spurt en utenfor er det definitivt Sveits som er favoritter. Jeg føler at det er Sveits og oss, og kanskje Slovenia. Jeg har vondt for å tro at de andre lagene kan vinne gruppa, men jeg tror de kan ta en god del poeng, sier Drillo, som sammen med landslagstroppen flyr til Island onsdag formiddag.

Kampen mellom Island og Norge spilles førstkommende fredag, og oppgjøret følger du i vårt livesystem NaLive. Kampstart er 20.45.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere