RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overrasket van Gaal: - Kan dere tro det?

Louis van Gaal begynner for alvor å se lyst på situasjonen på Old Trafford.
Louis van Gaal begynner for alvor å se lyst på situasjonen på Old Trafford. Foto: Phil Noble (Reuters)
Sist oppdatert:
Manchester United-manageren har endelig grunn til å smile.

Han har rådet over en skadeforfulgt spillerstall helt siden sesongstart. Nå ser situasjonen nesten uvirkelig lys ut.

– I øyeblikket har vi bare én spiller på skadelista. Kan dere tro det? Bare én, sa nederlenderen da han møtte pressen fredag.

Foran søndagens møte med Southampton på Old Trafford er bare Ashley Young utilgjengelig på grunn av skade. Vingen pådro seg en strekk i låret nylig og rapporteres å være ute i fire til seks uker.

Har alternativer

For van Gaal er det et voldsomt framskritt å kunne råde over en nærmest fulltallig stall. Til søndagens kamp kan United-sjefen peke ut en startoppstilling og en kamptropp ut fra eget ønske og egen kampplan, uten å ta hensyn til skadelista.

– Men jeg må selvfølgelig se til hvilke kvaliteter Southampton besitter – hvordan jeg kan nøytralisere disse med min startoppstilling og vår kampplan, sa han.

Tross de mange skadene synes United for alvor å være i ferd med å finne formen. Laget er nå ubeseiret på sine 11 siste kamper og har avansert til tredjeplass på tabellen i Premier League. Søndagens motstander Southampton ligger på plassen bak.

Luke Shaw, som ble hentet til Old Trafford fra nettopp Southampton i fjor sommer, har slitt med skade den siste tiden. Backen er nå meldt kampklar mot sin gamle klubb. Det samme er nederlandske Daley Blind og argentinske Marcos Rojo.

Imponert over Valdes

Denne uka bekreftet i tillegg United at tidligere Barcelona-keeper Victor Valdes har signert en kontrakt med klubben. Spanjolen skal gi David de Gea kamp om keeperplassen på Old Trafford.

Valdes har vært langtidsskadd, men er nå på full fart tilbake.

– Jeg har hatt sjansen til å se ham i opptreningsperioden, og samtidig kunnet avgjøre om nivået hans fortsatt er det samme. Det har han bekreftet, og det er svært viktig for meg, sa van Gaal.

United slo Southampton 2-1 i lagenes første møte denne sesongen. Robin van Persie var tomålsscorer for de røde på St. Marys før jul. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere