*Nettavisen* Sport.

Overtidsdrama: - Utrolig at vi klarte det

AVGJORDE: Her avgjør Haris Seferovic tre minutter på overtid. Foto: Evaristo Sa (Afp / NTB scanpix)

Dramatisk overtidsseier for Sveits.

15.06.14 20:57

SVEITS - ECUADOR 2-1:

Både Sveits og Ecuador har blitt ansett på som kandidater til å gå videre fra sin VM-gruppe, med Frankrike som storfavoritter til å vinne gruppen.

Honduras, som er det fjerde laget i gruppen, er levnet få sjanser til å gå videre fra sin gruppe.

Dermed ble søndagens oppgjør mellom Sveits og Ecuador sett på som en nøkkelkamp som allerede i den første gruppekampen, kunne bli avgjørende for utfallet av gruppa

Det sveitsiske laget har før mesterskapet uttalt at de tror det er fullt mulig å nå en kvartfinale i VM, og både landslagssjef Ottmar Hitzfeld og spillerne har uttalt at det er drømmen. Den oppgaven ser overkommerlig ut etter søndagens 2-1-seier.

Et dødballmål sørget for at Ecuador ledet ved pause.

Tre minutter ut i andreomgangen utliknet Admir Mehmedi, før Haris Seferovic avgjorde på overtid.

- Utrolig!

Sveits-trener Ottmar Hitzfeld var overlykkelig over tre poeng etter kampen.

Klikk på bildet for å forstørre.

LYKKELIG: Sveits-trener Ottmar Hitzfeld var lykkelig etter overtidsseieren mot Ecuador. Foto: Anne-christine Poujoulat (Afp / NTB scanpix)

- Det er utrolig at vi klarte det! Laget har tro på seg selv. Man merker at man er 1100 meter over havet, og da må man være tålmodige, sier Sveits-trener Ottmar Hitzfeld etter kampen.

- Vi begynte ikke så sterkt i forsvar, og vi er heldige som fikk en god start og tre poeng, avslutter han.

Frisk åpning
Ecuador åpnet kampen friskt, men klarte ikke å produsere de helt store sjansene.

Men det var Sveits som fikk den første gode muligheten.

Xherdan Shaqiri dro seg fint fri på 18 meters hold og fikk avgårde et skudd på mål, men avslutningen hadde Ecuador-keeper Alexander Dominguez god kontroll på.

Dødballmål
Etter 22 minutter fikk Ecuador frispark på kanten av sekstenmeteren. Walter Ayovi la frisparket hardt og presist inn i feltet, og en umarkert Enner Valencia kunne enkelt heade ballen inn bak Sveits-keeperen. Fortjent ledelse til Ecuador.

Fakta

Spillerbørs

Sveits, som vant Norges kvalifiseringsgruppe til VM, viste etter hvert flere gode kombinasjoner i angrep, men Ecuador var dyktige og forsvarte seg godt mot forsøkene til sveitserne.

Etter 32 minutters spill kom Gökhan Inler seg fri fra 25 meters hold og fikk fyrt avgårde et skudd mot mål, men en flott redning av Dominguez sørget for at det kun ble corner.

Til tross for et massivt Sveits-press mot slutten av førsteomgangen, klarte Ecuador å holde unna for angrepsforsøkene, og kunne gå til pause med 1-0-ledelse.

Superbytte
Hitzfeld var ikke fornøyd med hva hans elever hadde prestert i førsteomgangen, og valgte å sette inn Admir Mehmedi til fordel for Valentin Stocker.

Det skulle vise seg å være et klokt valg.

For allerede etter tre minutter i den andre omgangen dukket Mehmedi opp og stanget inn utlikningsmålet.

Etter Sveits' scoring bølget spillet frem og tilbake i banen, men ingen av lagene klarte å produsere store målsjanser, før etter 60 minutter.

Enner Valencia dro seg fri på utsiden av sekstenmeteren, og prøvde å skru ballen opp i det lengste krysset. Dessverre for kampens første målscorer, strøk ballen på utsiden av krysset.

Klikk på bildet for å forstørre.

UTLIKNET: Admir Mehmedi kom inn ved pause, og scoret utlikningsmålet kun tre minutter inn i andreomgangen. Foto: Michael Sohn (Ap / NTB scanpix)


Store sjanser

Plutselig eksploderte det ute på gressmatta.

Etter 73 minutter kom plutselig Sveits på en overgang, og kom tre mot en. Ballen ble spilt ut til Shaqiri på høyrekanten, som ikke fikk til en god avslutning.

Rett etter, i andre enden av banen, var Sveits-keeper Benaglio på bærtur, og Enner Valencia vippet ballen over sveitseren.

Heldigvis for sisteskansen var en Sveits-forsvarer våken og løp opp ballen og klarerte den ut til innkast.

Begge lagene ønsket tre poeng i søndagens kamp, noe som ble mer og mer tydelig utover i kampen.

Begge lag satset hardt fremover i banen, noe som åpnet for kontringer begge veier.

Ingen av lagene klarte å utnytte kontingssjansene sine, men tre minutter før full tid kunne Ecuador ha sikret seg alle tre poengene.

Michael Arroyo tok et frispark fra 26 meters hold. Skuddet endret retning i Sveits' mur, og tvang Benaglio ut i full strekk for å forhindre scoring.

Drama
Tre minutter på overtid dukket Haris Seferovic opp på nærmeste stolpe, etter et innlegg fra Ricardo Rodriguez, og banket ballen opp i det nærmeste krysset.

I forkant av scoringen ble Behrami tofotstaklet på midtbanen. Dommeren viste mesterlig overblikk og en herlig spilleforståelse, og brukte fordelsparagrafen.

Den avgjørelsen er nok Sveits meget glade for akkurat nå.

En mesterlig snuoperasjon av Sveits var et faktum, og kvartfinalehåpet lever i beste velgående for sveitserne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag