RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overtidsdrama i Buffons jubileum

500 KAMPER: Gianluigi Buffon spilte sin 500. Juventus-kamp mot Genoa onsdag.
500 KAMPER: Gianluigi Buffon spilte sin 500. Juventus-kamp mot Genoa onsdag.
Sist oppdatert:
Juventus gikk på sesongens første tap.

GENOA - JUVENTUS 1-0:

Gianluigi Buffon rundet onsdag 500 Juventus-kamper da Serie A-lederen gjestet laget keeperlegenden holdt med som liten, Genoa, onsdag.

36-åringen valgte å feire seg selv med et spesiallaget kapteinsbind med tallet 500 på. Det så lenge ut til at veteranen, som så mange ganger før, skulle holde nullen i onsdagens kamp. På overtid dukket imidlertid Luca Antonini opp og satte inn vinnermålet for Genoa.

- Fin milepæl
Juventus er dermed à poeng med Roma på toppen av Serie A-tabellen.

- Vi spilte på en elendig bane. Man kan ikke spille fotball på den banen, sa Juventus-trener Max Allegri etter kampen.

- Vi drar herfra med anger fordi vi var seks mot to i den kontringen og slapp inn mål. Det må få oss til å tenke, modne og lære av feilene våre.

Torino-laget har ikke vært på sitt vanlige nivå på bortebane denne sesongen, med to tap i Champions League og uavgjort mot Sassuolo nylig.

(artikkelen fortsetter under bildet)

MATCHVINNER: Luca Antonini.


- Det bekymrer meg ikke. Mot Sassuolo gjorde vi alt vi kunne, og et uavgjort-resultat kan skje. I kveld gjorde vi alt vi kunne, men slapp inn på slutten.

Gianluigi Buffon er for øyeblikket på fjerdeplass over spillere med flest spilte kamper for «den gamle dame». Bare Giuseppe Furino (528), Gaetano Scirea (552) og Alessandro Del Piero (705) har flere kamper i svart og hvitt.

PUSTER JUVE I NAKKEN: Daniele De Rossi og Roma vant 2-0 mot Cesena.

Roma seiret
Francescto Totti er mannen som har lyktes med å score flest ganger på Buffon i løpet av karrieren, med sine 11 mål.

Roma-legenden fikk hvile da laget hans tok imot Cesena hjemme på Stadio Olimpico onsdag.

Hovedstadslaget klarte seg imidlertid greit uten sin kaptein og vant oppgjøret 2-0 etter scoringer av Mattia Destro og Daniele De Rossi.

Spenningen lever dermed for fullt i Serie A, med Juventus og Roma á poeng på toppen av tabellen. Begge lagene har 16-4 i målforskjell.

- Det var viktig å vinne, noe annet ville vært negativt. Vi klarte å få en tidlig scoring og holdt kontrollen kampen ut, selv om vi ikke spilte opp mot vårt beste i første omgang, sa Roma-trener Rudi Garcia til Sky Italia etter seieren mot Cesena.

Italiensk serie A fotball onsdag, 9. runde:

Atalanta – Napoli 1-1, Cagliari – Milan 1-1, Fiorentina – Udinese 3-0, Genoa – Juventus 1-0, Inter – Sampdoria 1-0, Palermo – ChievoVerona 1-0, Roma – Cesena 2-0, Torino – Parma 1-0.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere