*Nettavisen* Sport.

Øvrebø gir seg

Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

Utskjelling, drapstrusler og mye ståk. Nå er det slutt for Tom Henning Øvrebø.

21.05.10 11:12

Etter 16 år som internasjonal dommer gir Tom Henning Øvrebø seg etter mer enn 100 oppdrag på høyt nivå internasjonalt.

Øvrebø har dømt 23 kamper i Champions League med semifinalen mellom Barcelona og Chelsea i 2009 og to kamper under fotball-EM i 2008 som høydepunktene.

Øvrebø vil fortsette å dømme i Tippeligaen.

- Det har vært en fantastisk tid med minnerike opplevelser både på og utenfor banen. Det er alltid vemodig når man skal avslutte noe som har vært så morsomt, givende og opplevelsesrikt. Samtidig er jeg trygg på at jeg har tatt en riktig avgjørelse, sier Øvrebø i en pressemelding fra Fotballforbundet.

Best huskes Øvrebø nok for semifinalen i 2009 der flere kontroversielle avgjørelser fikk det til å koke over for Chelseas Didier Drogba.

Drogba skjelte ut Øvrebø etter noter etter kampen, og Chelsea-manager karakteriserte dommerprestasjonen som «den verste han hadde sett».

I etterkant gikk det rykter om at Øvrebø ble smuglet ut av England. Huset hans i Oslo ble beleiret av britisk presse, og nordmannen ble drapstruet av fotballfans på nettet.

Les mer om episoden:
Øvrebø forblir taus
Chelsea: - Unnskyld, unnskyld!
- Hyklersk av Chelsea
- Får ikke politibeskyttelse
- Øvrebø truet på livet
- Amøbenivå av Drogba
Til angrep på Øvrebø

Dommersjef i NFF, Rune Pedersen, håper likevel Øvrebø kan huskes best for gode dommerprestasjoner.

- Tom Henning er en meget god og anerkjent dommer, som har bidratt som internasjonal dommer og ambassadør på en utmerket måte for Norges Fotballforbund. Vi er meget glade for at han fortsetter i hjemlig serie, og NFF vil benytte seg av hans erfaring og kunnskap, sier NFFs dommersjef Rune Pedersen.

Øvrebø var blant 16 europeiske kandidater til å dømme i sommerens fotball-VM, men ble ikke valgt ut som en av Europas ti kandidater.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.