*Nettavisen* Sport.

Owen: - Det er løgn

Foto: Stefan Wermuth / Reuters

Michael Owen slår tilbake mot hetsen.

23.03.13 15:55

Michael Owen annonserte nylig at han etter sesongen kommer til å legge fotballskoene på hylla, etter en lang og innholdsrik karriere.

Den kortvokste spissen har vært innom klubber som Liverpool, Real Madrid, Newcastle og Manchester United. Nå er han tilknyttet Stoke i Premier League.

I 2009 forlot han Newcastle og det er denne avskjeden som nå igjen har blitt et tema. Mange Newcastle-fans likte nemlig dårlig måten Owen forlot dem.

Klubben brukte 16 millioner pund på å hente spissen fra Real Madrid i 2005, mens han forsvant ut porten gratis fire år og mange skader senere.

- Ikke noe tilbud
Newcastle har alltid hevdet at de kom med et nytt tilbud til Owen, men at spissen valgte å takke nei. Dette er imidlertid løgn, skriver Owen nå.

På Twitter hevder spissen at han aldri fikk tilbud om noen ny avtale med Tyneside-klubben.

- Newcastle-fans, mange av dere skriver til meg og sier at dere ikke gir meg skylden for skadene, men for å dra fra klubben da den rykket ned, skriver Owen på Twitter.

- Men selv om klubben har sagt det, så fikk jeg aldri tilbud om noen ny kontrakt med Newcastle. Selv om dette sto i avisene, sier spissen videre.

Owen mener Newcastle ikke hadde mulighet til å tilby ham noen ny kontrakt på daværende tidspunkt.

- Hvordan kunne de? Det ville jo vært økonomisk selvmord, skriver han.

- Jeg har sett det en million ganger. Klubbene lyver til fansen og setter seg selv på en pidestall, mens spilleren ikke har ett eneste bein å stå på, skriver veteranen.

- Fått mye kjeft
Owen mener det er på tide at sannheten kommer for en dag.

- Jeg har fått kjeft for dette i årevis, og det er for så vidt greit, men dere vet ikke halve sannheten en gang. En dag vil alt bli avslørt, skriver Owen.

Kanskje den tidligere måljegeren planlegger å skrive en bok om alt han har opplevd når han legger opp? Fram til da må vi vel bare vente i spenning på Owens neste avsløring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.