RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Owen er i Manchester

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Først kom sjokkryktene. Så kom bildene!

Klubbløse Michael Owen har vært på jakt etter ny arbeidsgiver siden sesongslutt, og mange klubber har vært nevnt.

Manchester United har ikke vært blant dem.

Men nå er den tidligere Liverpool-spissen faktisk være på vei til United. Det hevder i hvert fall engelske medier, og ikke bare de minst troverdige.

Til og med The Times skriver at en overgang er rett rundt hjørnet. Faktisk så nær at det kun skal være en medisinsk test som gjenstår – en test som riktig nok vil være utvidet i forhold til de normale medisinske testene, på grunn av Owens mange skadeproblemer.

Tidlig fredag ettermiddag kom også de første bildene av Owen på plass i Manchester (se faksimile).

Kraftig ned i lønn
United-manager Sir Alex Ferguson skal lenge ha vært interessert i Owen. Blant annet var han blant interessentene da spissen skulle forlate Real Madrid i 2005.

At Ferguson nå vil gi 29-åringen en mulighet, skyldes at han kommer gratis. Ifølge Times Online må spissen akseptere en lønn som er vesentlig lavere enn de 120.000 pundene han hadde hver uke i Newcastle.

Samtidig er det ingen hemmelighet at United er på jakt etter ny slagkraft i angrepet, etter at både Cristiano Ronaldo og Carlos Tevez forsvant. Håpet er at Wayne Rooney og Michael Owen kan bli en slagkraftig duo for United - og England.

Liverpool og United
Michael Owen scoret 118 mål på 216 kamper for Liverpool fra 1996 til 2004. Deretter gikk turen til Real Madrid, der det ble 16 mål på 35 kamper. Tiden i Newcastle, fra 2005 til nå, ga 26 mål på 71 kamper.

På landslaget har Owen scoret 40 ganger på 89 kamper.

Skulle det bli en overgang, er ikke Owen den første med historie fra både Liverpool og Manchester United. Det har for eksempel både Paul Ince og Peter Beardsley gjort. Den eneste som har gått direkte mellom de to klubbene er Phil Chisnall, som gikk fra United til Liverpool i 1964.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere