RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Owen gjorde det han gjør best

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Manchester United fortsetter seiersmarsjen.

LEEDS - MAN UTD 0-3:

Michael Owen er langt fra noe førstevalg i Manchester United. Flere andre spisser står foran i køen og mye skal til for at Owen skal danke dem ut.

Folk som Wayne Rooney, Javier Hernandez, Danny Welbeck, og Dimitar Berbatov går nok foran Chester-gutten, så lenge de er skadefrie. Yngre menn som Federico Macheda og Mame Biram Diouf truer også bakfra.

Men med en lang sesong i vente, kan nok likevel den tidligere Liverpool-spilleren forvente seg noen sjanser i toppklubben. Tirsdag fikk han nettopp det.

Owen scoret to
I det som vel må kalles et hatoppgjør, mot Leeds i ligacupen, startet manager Sir Alex Ferguson med fire spisser. Owen, Berbatov, Diouf og Macheda var alle på banen.

Diouf ble imidlertid plassert i en midtbanerolle, mens Antonio Valencia og Michael Carrick måtte gjøre en innsats i forsvaret. Der spilte også debutanten Ezekiel Fryers.

Men det var altså Michael Owen som skulle komme i fokus i den første omgangen på ærverdige Elland Road. To ganger fant veteranspissen veien til nettmaskene.

Den første fulltrefferen kom etter 15 minutters spill. Owen traff langt fra godt på sin avslutning, men ballen trillet likevel inn helt nede ved stolperoten.

I det 32. minutt var spissens andre mål for kvelden et faktum. Denne gang fikk Owen hjelp av Mame Biram Diouf med forarbeidet, før han dunket kula i mål fra 15 meter.

- Det er bare å bukke. Owen gjør det han gjør best. Score mål, tvitret lagkamerat Rio Ferdinand underveis i kampen, som han tydelig fulgte med argusøyne.

Unge og gamle
En annen veteran ville også være med på moroa og rett før pause sørget Ryan Giggs for en solid ledelse til pause. Med utsiden av foten satte han inn Uniteds tredje.

Etter pause gjorde gjestene fra Manchester flere bytter og blant annet kom Paul Pogba inn for Ryan Giggs, rett etter at lagene hadde tatt en pust i bakken.

I løpet av andre omgang entret også Danny Welbeck og litt mindre ukjente Larnell Cole banen for de røde.

Flere mål ble det imidlertid ikke på Elland Road i løpet av de siste 45 minuttene og dermed kunne formsterke United uten store problemer juble for en plass i neste runde av cupen.

Tirsdagens kamper
Aldershot - Rochdale, 2-1
Arsenal Shrewsbury, 3-1
Aston Villa - Bolton, 0-2
Burnley - MK Dons, 2-1
Leeds - Man Utd, 1-3
Nottingham Forest - Newcastle, 3-4
Stoke - Tottenham, 7-6 e.str
Wolves - Milwall, 5-0
Blackburn - Leyton Orient, 3-2
Crystal Palace - Middlesbrough, 2-1

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere