Gå til sidens hovedinnhold

Owen: - Hva vil du jeg skal si?

Det kan koste mer enn det smaker hvis Newcastle selger Michael Owen.

- Jeg regner med at flere klubber vil kjøpe Michael Owen, sa Newcastle-manager Joe Kinnear før kampen mot Portsmouth.

Etter å ha tatt en svært viktig seier på bortebane mot Portsmouth og klatret over nedrykksstreken, senket nok ikke Owen markedsverdien sin. Samtidig viste Owen hvorfor han er så viktig for Newcastle. Men hovedpersonen selv vil ikke si noe om framtiden sin.

- Hva vil du jeg skal si? Det er flere spillere som har kontrakter som går ut om ikke lenge, men så lenge klubben ikke gjør framstøt, så er det heller ikke mye vi kan gjøre. Det er ingen som har takket nei til noe. Spør meg igjen når de har kommet med et tilbud, sier Michael Owen etter kampen, ifølge Sportinglife. Det bør Newcastle absolutt vurdere å gjøre, dersom de vil oppnå resultater på banen.

For i en særdeles viktig kamp for Newcastle viste Michael Owen seg som tungen på vektskåla og dyttet Newcastle over streken i Premier League.

Målscorer Owen
Etter en relativt tam førsteomgang, uten at noen av lagene maktet å finne veien til nettmaskene, tok det ikke lang tid etter hvilen før den tidligere Liverpool-spissen markerte seg.

Jonas Gutierréz snappet ballen og spilte gjennom Owen alene med keeper. Spissen gjorde ingen feil og chippet ballen over David James i Portsmouth-målet. En flott avslutning fra den skadeplagete spissen.

- Det var en flott pasning fra Jonas og jeg fikk en litt dårlig førsteberøring. Jeg måtte strekke meg litt og fikke dyttet den over David, sier Owen om målet sitt.

Portsmouth som hang med i svingene i førsteomgangen, hadde intet svar på dette. Noen halvfarligheter fra Peter Crouch og Jermain Defoe var det riktignok, men dagens kamp tilhørte Owen og hans nigerianske spissmakker, Obafemi Martins.

Overlegen til slutt
For når Newcastle først skulle vinne en kamp på bortebane denne sesongen var Fratton Park virkelig et sted å slå til. Det tradisjonelt ganske så sterke hjemmelaget ble regelrett utspilt mot slutten av kampen. Martins økte til 2-0 og nok en gang var det Gutierréz som sto for den målgivende pasningen.

Da Danny Guthrie til slutt fastsatte resultatet til 3-0, etter forarbeid av innbytter Shola Ameobi, var det et fint punktum på en sterk bortekamp av Newcastle.

Og med spissparet Owen og Martins på vei mot storformen, kan det fort bli kostbart for Newcastle dersom Owen selges i januar.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus