Owen-øyeblikkene vi aldri glemmer

Foto: Getty Imgaes / All over Press

Vi tar et tilbakeblikk på de største oppturene.

Tirsdag gjorde Michael Owen det klart at han kommer til å avslutte sin fotballkarriere etter årets sesong.

Karrieren som skjøt voldsom fart på slutten av 90-tallet ble etter hver ødelagt av utallige skader, men 33-åringen hadde utvilsomt sine øyeblikk som fotballspiller.

I denne artikkelen tar vi et tilbakeblikk på noen av de mest minneverdige øyeblikkene i Michael Owens karriere.

Drømmemålet mot Argentina
Etter å ha startet de to første kampene under VM i 1998 på benken, fikk Owen starte både den siste gruppespillskampen mot Colombia og åttedelsfinalen mot Argentina.

18-åringen hadde allerede skaffet England straffespark som Alan Shearer utlignet på, da han mottok ballen fra David Beckham ti meter inne på argentinernes banehalvdel.

Owen parkerte både José Antonio Chamot og Roberto Ayala før han banket ballen i krysset bak en sjanseløs Carlos Roa.

Scoringen ble på mange måter overskygget av David Beckhams utvisning da England røk i straffekonkurransen, men det var ingen tvil om at en ny fotballstjerne var født.

HTML EMBED

Cuphelten
Foran snaut 73.000 tilskuere på Millennium Stadium i Cardiff, møttes Arsenal og Liverpool til FA-cupfinale 12. mai i 2001.

Arsenal så ut til å gå mot klubbens åttende FA-cuptriumf da kampuret bikket 80 minutter og kampens eneste målscorer var Fredrik Ljungberg.

Michael Owen ville det imidlertid annerledes og etter et frispark fra Gary McAllister, havnet ballen hos 21-åringen som banket ballen i mål.

Publikum begynte å belage seg på ekstraomganger, men Owen hadde mer på lager. Etter en lang gjennombruddspasning fra Patrick Berger, satte han inn seiersmålet med bare to minutter igjen å spille.

HTML EMBED

Ydmyket Tyskland
Tyskland hadde tidligere bare tapt én VM-kvalifiseringskamp og sto med 47 seiere, 14 uavgjorte og ett tap før England kom på besøk til München.

1. september 2001 ble en stor dag for Michael Owen som senket tyskerne med et hat trick i kampen som England vant med 5-1.

Laget tok dermed grepet om Gruppe 9 i den europeiske VM-kvalifiseringen og tok seg til slutt videre som gruppevinner.

Steven Gerrard og Emile Heskey bidro til å gjøre ydmykelsen av Tyskland komplett.

HTML EMBED

Opptur i Madrid
I starten av sin Real Madrid-karriere måtte Michael Owen ofte tåle kritikk fra fansen og spansk presse som mente spissen ikke var i god nok form.

I oktober 2004 løsnet det endelig for den engelske spissen som satte inn sitt første mål for Real Madrid mot Dynamo Kiev og ble matchvinner i 1-0-seieren.

Han holdt på scoringsformen også i La Liga og ble matchvinner mot Valencia i neste kamp. I El Clasico satte han også inn ett av Real Madrids mål i 4-2-seieren på Bernabeu.

Til slutt stoppet han på 13 mål i det som ble hans eneste sesong i La Liga. Ingen spillere scoret flere mål per minutt i den spanske ligaen denne sesongen.

HTML EMBED

Helt i Manchester
I et ellers mislykket opphold i Manchester United, er det matchvinnerscoringen mot Manchester City som seier opp som det soleklare høydepunktet.

Owen kom på banen på stillingen 2-2 og ble vitne til at Darren Fletcher sendte United tilbake i ledelsen ti minutter før slutt.

På overtid utlignet Craig Bellamy for City, men det var fortsatt nok tid igjen til at en mann kunne tre inn i helterollen.

Michael Owen avgjorde kampen i det 96. spilleminutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.