Gå til sidens hovedinnhold

Owen reddet England

Kaptein Michael Owen ordnet en viktig seier for England med sin heading i Baku. Dermed tar England vinterpause på toppen av gruppe seks.

England var storfavoritter i bortekampen mot Aserbajdsjan, men måtte slite tungt for de tre poengene. Forholdene i Baku var forferdelige, og når heller ikke England var i sitt beste slag, så var det med knappest mulig margin at de sikret den viktige seieren.

Som i kampen mot Wales – hvis man legger godviljen til – så var det Real Madrid-skuffelsen Michael Owen som skulle gi England ledelsen. Etter bare tre minutter misbrukte han en stor sjanse, men da Ashely Cole slo et perfekt innlegg etter 20 minutters spill, og Owen var umarkert på den bakerste stolpen, kunne Englands-kapteinen enkelt heade inn leder- og vinnermålet for England. Jahangir Hasanzade var sjanseløs, men det var også den eneste gangen. England hadde riktignok et par andre brukbare muligheter, men det ble bare nesten for Owen og Rooney.

I stedet var Aserbajdsjan nære ved å utligne da Samir Aliyev var alene med Paul Robinson. Kun en glimrende blokkade av Tottenham-keeperen hindret sensasjonen, og dermed kan det engelske landslaget ta seg vinterferie på toppen av gruppe seks. Med ti poeng på fire kamper.

- Det var deilig med scoring, men til og med headingen min svingte i vinden, var Owens oppsummering av den vanskelige kampen i Aserbajdsjan.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene