*Nettavisen* Sport.

Özil sendt på vektrommet

Arsenals Mesut Özil (t.v.) og Lukas Podolski diskuterer under en kamp mellom Arsenal og Crystal Palace i London 2. februar 2014. Foto: Eddie Keogh (Reuters)

Har fått beskjed om å bli sterkere.

Mesut Özil hadde en flott start på sin Arsenal-karriere, og ble hyllet av hele fotball-Europa for sitt bidrag i Arsenals fantastiske prestasjoner i fjor høst.

2014 har imidlertid ikke startet like bra for tyskeren. Og nå har lovord og superlativer blitt til mishagsytringer.

Arsenals rekordsignering ble totalslaktet av både presse og fans etter katastrofekampen mot Liverpool sist helg, og nå innrømmer Arsène Wenger at Özil må gjøre grep for å nå sitt potensiale i den rødhvite trøya.

- Han har merket at Premier League er tøffere fysisk enn hva han er vant til, og han jobber med å styrke kroppen på treningsstudio, sier Wenger ifølge den engelske avisen The Independent.

- Trenger mer støtte

Wenger understreker imidlertid at kritikken tyskeren har fått, er sterkt overdrevet.

Den franske manageren mener folk lar seg lure av Özils kroppsspråk.

- Han trenger forståelse, fordi han ønsker alltid å gjøre det bra. Han er ikke en type som ikke bryr seg. Måten han spiller på kan kanskje tyde på det, men det er helt motsatt. Han bryr seg, og ønsker å gjøre en god jobb. Han trenger mer støtte, sier Wenger.

- Målteft Arsenal-manageren er klar på at det først og fremst én ting Özil må bli bedre på. På spørsmål om hva tyskeren mangler, svarer han kontant.

- Målteft. Du ønsker alltid mål fra spilleren som opererer i rommet bak spissen.

- Når han kommer i en flott skuddposisjon, er han av og til alt for opptatt med å lete etter den perfekte pasningen.

Hodebry

Og Wenger er ikke i tvil om hva som skal til for å rette på dette.

- Teoretisk sett er dette noe vi kan jobbe med på treningsfeltet. Problemet er bare at vi ikke har tid til å øve skikkelig på slike ting, fordi vi spiller hver tredje dag.

Akkurat dette skaper hodebry for franskmannen hver sesong. Spesielt hvert fjerde år, når det spille fotball-VM i sommerpausen.

- Med en gang sesongen er over, reiser spillerne til Brasil for forberede seg til VM. Og når de kommer tilbake, er det kun ei uke igjen til sesongen starter igjen, fortviler Wenger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.