*Nettavisen* Sport.

På denne lista knuser United konkurrentene

POPULÆRE: Angel di Maria er topper lista over spillernavn som er mest populære å ha på drakta. Foto: Laurence Griffiths (Getty Images)

Selger klart flest drakter av Premier League-klubbene.

23.05.15 16:16

Det har ikke vært flust av sportslig suksess hos Manchester United de siste to sesongene, men Louis van Gaal har i alle fall klart å lede rødtrøyene til en Champions League-plass i den inneværende.

Mangel på trofeer til tross: Det er ingen tvil om at Old Trafford-klubben nyter sin status som den mest populære fotballklubben på balløya.

En oversikt over antall solgte drakter, publisert av TalkSport, viser nemlig at heltene fra den røde delen av Manchester innehar hele fem av topp 10-plasseringene.

Øverst troner sommerkjøpet Angel di Maria. Argentineren har ifølge de innhentede tallene appellert til oppunder ti prosent av alle som har kjøpt drakt gjennom Englands største draktforhandler, Sports Direct.

Fakta

Flest solgte drakter

Også lagkameratene David De Gea, Wayne Rooney, Radamel Falcao og Robin van Persie er inne på lista.

Pallen kompletteres av to andre sommerkjøp: Arsenals Alexis Sanchez og Chelseas Diego Costa.

Det er vel dermed ingen tvil om at å hente inn store stjerner for mange penger også har en god økonomisk gevinst.

For Liverpools del, er kaptein Steven Gerrard den eneste som slår virkelig an hos supporterne, men midtbanesjefen er som kjent på vei til Los Angeles Galaxy etter sesongen, og det spørs dermed om ikke Liverpool må sette sin lit til at navn som Philippe Coutinho og Daniel Sturridge vokser enda mer i popularitet hos Anfield-publikummet.

P.S: Tallene i denne saken gjelder altså kun salget hos sportsgiganten Sports Direct, og salg gjennom klubbenes egne kanaler er ikke tatt med i beregningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag