På jakt etter hjemmespøkelset

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Brann har kvittet seg med sitt bortekompleks, men Viking jakter fortsatt febrilsk på sin første hjemmeseier på sin nye hjemmebane.

21.06.04 19:14

Klikk her for å følge Viking - Brann direkte.

Viking - Brann
Viking Stadion, mandag klokken 19
Vårt tips: 1-1

BAKGRUNN:
- Før hver eneste hjemmekamp får vi det samme spørsmålet: «Kommer seieren i dag?», sukker fungerende Viking-trener Bjarne Berntsen lettere oppgitt.

- Det blir jo ikke noe lettere å bli kvitt hjemmekomplekset når vi blir minnet på det hele tiden.

Ulykkesbane
For det som skulle bli Vikings nye festning i Jåttavika har i stedet så langt fortonet seg som en ulykkesbane for blåtrøyene. Fire uavgjort og ett tap har det blitt siden Viking Stadion ble åpnet med 1-1 mot Molde 1. mai. Siden den gang har også Bryne rukket å sende storebror ut av cupen på det flotte stadionanlegget.

Mens Viking har slitt hjemme, har rivalene fra Bergen først og fremst hatt problemer på fremmed gress. Etter fire strake bortetap, ble det endelig full pott for Brann mot Lyn på Ullevaal for tre uker siden.

Fordel Viking
Viking har en svært god hjemmestatistikk mot Brann. De to Vestlands-rivalene har møttes 32 ganger i Stavanger, og hele 20 av oppgjørene har endt med hjemmeseier.

Seks ganger har det endt uavgjort, mens rødtrøyene har slått naboen i sør seks ganger. Målforskjellen er 65-34 i favør av Viking.

Viking har altså ennå tilgode å vinne på sitt nye stadion. Forrige hjemmeseier i serien kom da Stabæk ble slått 3-1 i siste serierunde i fjor.

Det er første gang siden oktober 1997 at Viking har fem strake hjemmekamper uten seier. Klubbrekorden - med negativt fortegn - er fra 1976. Da spilte rogalendigene syv hjemmekamper på rad uten å vinne.

Olofinjana i Monaco
Brann har vunnet sine fire siste Tippeliga-kamper. Sist bergenserne gikk av banen uten tre poeng, var da Stabæk vant 2-1 på Nadderud 20. mai.

Bjarne Berntsen må klare seg uten Brede Hangeland og Thomas Pereira, men mønstrer ellers en fultallig tropp.

Hos Brann er langtidsskadde Martin Knudsen og Christian Kalvenes uaktuelle. Det samme er Tommy Knarvik og Roy Wassberg, mens Seyi Olofinjana drar rett fra Angola og landskampspill for Nigeria til Monaco og kontraktsforhandliger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag