*Nettavisen* Sport.

På kanten til krise i Milan

SLITER: Filippo Inzaghi får det ikke til som trener. FOTO: NTB scanpix Foto: Luca Bruno (Ap)

Spisslegenden Filippo Inzaghi risikerer sparken som trener i klubben han herjet for.

05.03.15 12:43

Filippo Inzaghis framtid som Milan-trener er usikker. Søndagens kamp mot Verona omtales som spisslegendens siste sjanse til å holde på jobben.

Årsaken er enkel: Den tidligere storklubbens sesong er i ferd med å ende i krise igjen. Skader og nysigneringer som ikke har slått preget overskriftene i italienske medier. Trener Inzaghi må betale prisen for problemene.

Fernando Torres kom og gikk etter å ha scoret ett mål på fire måneder, og spissene Alessio Cerci og Mattia Destro har bare gjort ett mål til sammen siden de ankom i vinterens overgangsvindu.

Styreformann Adriano Galliani, klubbpresident Silvio Berlusconis høyre hånd, gjestene Milans treningsanlegg to ganger denne uken. Det pleier ifølge italienske medier å være et sikkert tegn på at en treneravskjedigelse er på trappene.

Mange skader

Storavisen Gazzetto dello Sport skriver at Galliani er spesielt bekymret for det store antall skader som har rammet klubbens spillere de siste tre sesongene.

Midtbanespillerne Nigel de Jong og Riccardo Montolivo, begge uaktuelle til lørdagens møte med Verona, er de to siste navnene på den etter hvert lange lista. På den står allerede Adil Rami, Cristián Zapata, Ignazio Abate, Mattia De Sciglio, Pablo Armero og Cristian Zaccardo.

Selv om trener Inzaghi skulle beholde jobben også etter lørdagens kamp, spekulerer italienske medier allerede høyt i hvem som kan komme til å erstatte den tidligere måltyven. Borussia Dortmund-trener Jürgen Klopp og Fiorentinas Vincenzo Montella er begge nevnt som hete kandidater.

Milan, som endte på åttendeplass i fjorårets Serie A, er i øyeblikket nummer ti på tabellen. Sist helg ble det bare 0-0 mot Chievo.

Urealistiske forventninger

En billett til neste høsts mesterliga synes allerede å være utenfor rekkevidde for storklubben, og det kan også bli tøft å kvalifisere seg til europaligaen. En sesong uten europeisk fotball vil være et hardt slag i Milano.

Inzaghi, som ble klubbens tredje trener på ett år da han overtok sjefsstolen ved sesongstart, opplever nå samme type turbulens som forgjengerne Massimiliano Allegri og Clarence Seedorf. Kombinasjonen av urealistisk høye forventninger og en ikke altfor imponerende spillerstall gjorde jobben deres meget vanskelig.

Kritikerne peker på at Milan har blitt utkonkurrert av nasjonale og internasjonale rivaler som alle har bedre ungdomsakademier, flinkere talentspeidere og en tydeligere filosofi rundt driften av klubben. (©NTB)

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag