RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

På plass i New York

Sist oppdatert:
Jan Gunnar Solli (29) er på plass i New York - klar for et spennende proffeventyr.

(ANB) Det hersker liten tvil om at kontrastene er store fra hjemstedet Treungen i Nissedal kommune i Telemark.

Det er nå to uker siden Jan Gunnar Solli – som den første norske spilleren i Major League Soccer (MLS) – ankom «The Big Apple». Telemarksavisa møter han på Times Square noen timer etter tirsdagens treningsøkt med sin nye klubb, New York Red Bulls.

- Hjemme irriterer man seg over at det er lang kø på butikken. Dette er noe annet. En større kontrast fra hjemme finner man ikke. Noen ganger må jeg stoppe opp for å klype meg i armen over at jeg er her. Det er stort for en gutt fra Treungen å flytte til New York, men jeg glemmer aldri hvor jeg har røttene mine, sier den tidligere Odd-, Rosenborg- og Brann-spilleren til Telemarksavisa.

Hjemmebanen Red Bull Arena har plass til nesten 30.000 tilskuere.

Liker amerikanere
Og nettopp dette med folkelivet, stresset, og at det hele tiden skjer noe – er det Solli er mest fascinert av når det gjelder New York.

- Tempoet er nok det som fascinerer meg mest. At det hele tiden skjer noe der man er. Man treffer nye mennesker hele tiden, og slik sett er New York en utrolig spennende by. Jeg er en person som liker at det skjer ting rundt meg. Jeg har mye energi. Det vet alle som kjenner meg, sier Solli, som trives allerede. Han har alltid hatt sansen for amerikanere og den amerikanske kulturen.

- Jeg liker amerikanere. Uansett hvor man snur seg er folk hyggelige og har beina godt plantet på jorda. Pappa pyntet alltid til jul som en amerikaner. Kanskje det er noe av grunnen til at jeg alltid har likt amerikanere, smiler han.

Solli er for tiden singel, og stresser ikke med den biten. Men det er én person hjemme i Telemark som absolutt ikke ønsker at han finner lykken på kjærlighetsfronten i USA.

- Mamma er livredd for at jeg finner meg en amerikansk jente. Det er ikke bare, bare å servere enkle kjøttkaker til en amerikaner. Men det er jo ikke så mange timene med fly fra Oslo. Uansett stresser jeg ikke på den fronten, forklarer Solli.

Fokus på fotballen
Selv om det skjer mye hele tiden, også utenfor fotballbanen, har Solli fullt fokus på karrieren i New York Red Bulls.

- Det er derfor jeg er her. Noen tror kanskje noe annet, men jeg er utrolig motivert for å gå på trening hver dag. Slik har jeg alltid vært. Det er ingenting som tar fra meg fokuset på fotballen. Når jeg ikke er på trening derimot, prøver jeg å få tid til andre ting, sier Solli, som har skrevet toårskontrakt med Red Bulls, klubben til blant andre verdensstjernen Thierry Henry. Kontrakten har opsjon på ett år til.

New York Red Bulls holder til i New Jersey. Solli bor for tiden på Hotel W på Hoboken i Jersey, men er på utkikk etter leilighet.

- Jeg driver og kikker litt på leilighet i Jersey, i samme bygg som Erik Solér (sportsdirektør i Red Bulls) først bodde da han flyttet til byen. Det er også et par av lagkameratene mine som bor der. Man har også tilgang til spa og treningsrom i bygget, og det er jo ikke dumt. Vi får se hva det blir til, sier Solli.

DJ på fritiden
Musikk er noe 29-åringen alltid har vært opptatt av. Solli har lenge vært DJ på fritiden, og hvilken by passer da bedre enn New York? Om det blir noen spillejobber framover, vil tiden vise.

- Vi får se om muligheten byr seg. Jeg har noen følere ute, og det gjelder å bygge seg opp et nettverk. Jeg har allerede klart å skaffe meg noen kontakter i byen, smiler Solli, som ofte diskuterer musikk med sin gode venn, Christer George – mest kjent fra fotballtiden i Strømsgodset og Rosenborg.

- Han studerer i byen her, og jeg har vært ute og spist med han flere ganger. Vi snakker ofte om musikk og koser oss. Jeg er opptatt av å leve livet, spille fotball og kose meg. Derfor er det så fantastisk å være på plass i New York, avslutter Solli. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere