*Nettavisen* Sport.

På vei til Sunderland

Foto: Getty Images / All Over Press

Markus Henriksens lagkamerat kan snart bli Premier League-spiller.

06.07.13 13:12

Amerikanske Jozy Altidore er på vei til Premier League etter Sunderland har blitt enig med AZ Alkmaar om en overgang for spissen.

Det bekrefter AZ på egne hjemmesider.

Altidore skrev også selv på sin hjemmeside fredag kveld at han blir Sunderland-spiller, men fjernet innlegget etter kort tid.

Scoret 23 mål på 33 kamper
Amerikaneren har i mange år vært sett på som et stort spisstalent. I 2008 ble han kjøpt fra New York Red Bulls til spanske Villarreal, før han tre år senere signerte for AZ Alkmaar. Det er i AZ han virkelig har fått sitt store gjennombrudd. Forrige sesong scoret han 23 ganger på 33 kamper for Eredivisie-laget, hvor også norske Markus Henriksen spiller.

Nå ser det altså ut til at han kan få prøve seg i Premier League hvis han blir enig med Sunderland om en avtale.

Altidore har tidligere fått prøve seg som spiss i England da han var på lån hos Hull. Den gangen ble det kun ett mål på 28 kamper, men 23-åringen har tatt flere steg som fotballspiller siden den gangen.

I forhandlinger med argentiner
Sunderland er også i forhandlinger med argentineren Gino Peruzzi, skriver Sky Sports.

Velez Sarsfield-president Miguel Calello skal ha bekreftet at klubben har gitt Sunderland tillatelse til å snakke med spilleren.

Peruzzi har nylig vært koblet til både Manchester City og Inter Milan, men nå kan det altså se ut til at han ender opp på Stadium of Light.

Til tross for at han kun er 21 år gammel har han allerede fått prøve seg på det argentinske landslaget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.