RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Páll ga Jönsson sjokkminner

Sist oppdatert:
Veigar Páll Gunnarsson bommet på to straffer i Europa-cupen. Det har Jan Jönsson vært med på før.

STABÆK - DNEPR 2-2:

FORNEBU (Nettavisen): Året var 1980, og Halmstad var regjerende seriemestere i Sverige. I Europa møter de Esbjerg etter 0-0 hjemme i Sverige. Lagets storscorer Sigge Johansson får to straffespark for bortelaget, bommer på dem begge, og Halmstad ryker ut Uefa-cupen.

- Det er den eneste gangen jeg har vært med om noe sånt, sier Jan Jönsson.

- Og det pussige er at han scoret et mål i mellom de to straffesparkene.

Akkurat slik Veigar Páll Gunnarsson gjorde det hjemme mot Dnepr Mogilev på Telenor Arena torsdag kveld.

Les også om Moldes kamp torsdag kveld!

Samme, gamle leksa
Det vil seg virkelig ikke i Europa for norske lag (Molde får ha oss unnskyldt), og det vil seg så definitivt ikke for Stabæk for tida. Bæringene utspiller de fleste og skaper målsjanser på løpende bånd, men scoringene sitter langt inne – samtidig som Molde, Viking og Dnepr Mogilev i tur og orden har laget billige mål på en håndfull sjanser mot dem.

Mot totalt ukjente hviterussere, håpløst langt nede på Uefas rankingsystem, ble Stabæk nok en gang straffet til gagns - i begge ender av banen. Veigar Páll Gunnarsson vil likevel være den første til å ta på seg skylda for at de blåkledte har et tøft utgangspunkt foran returen i Europa Leagues andre kvalifiseringsrunde i Mogilev om en uke.

Bitter Gunnarsson
Den islandske landslagsspilleren viste flere ganger hvorfor han er hentet tilbake til Bærum, men sviktet altså ikke en, men to ganger fra straffesparkmerket. Først da han tok fart og plasserte ballen til venstre for keeper etter 53 minutters spill, så da han blåste lærkula over ti minutter senere - og var dermed mannen som fikk alles oppmerksomhet etter kampen.

- Jævlig skuffende, innrømmer Stabæk-spissen.

- På den første så tror jeg at jeg leser keeper og får ham til feil side, men det er nok heller ham som leser meg, mens på den andre treffer jeg litt feil på ballen, og skyter over.

Selv var Gunnarsson ikke i tvil om at han også skulle ta den andre ellevemeteren, siden han hadde scoret på et lekkert brassespark mellom de to straffesparkene, men i etterpåklokskapens navn hadde det så definitivt vært klokere om han hadde latt en av Stabæk-kollegene ta det.

Sliter defensivt
Skylden for at Stabæk ikke har en komfortabel ledelse i bagasjen når de reiser østover til uka bør likevel ikke tilfalle den islandske teknikeren. Gunnarsson leverer fortsatt på høyt nivå, mens det samme ikke kan sies om Stabæks bakerste rekker.

I tur og orden har Molde, Viking og Dnepr scoret mål for moro, åtte baklengs er det blitt totalt på de siste tre kampene, uten at motstanderne har skapt særlig flere sjanser enn mål. Hviterusserne tok ledelsen på et frekt hælspark etter et snaut kvarter, hvor man likevel må sette spørsmålstegn ved markeringen. Jørgen Skjelsvik fikk kranglet inn 1-1 åtte minutter senere, bare for hviterusserne å gå rett i angrep og tuppe inn 2-1-målet fra 20 meters hold i det påfølgende angrepet.

Optimister foran returen
Veigar Páll Gunnarssons brassespark etter en drøy time gjør at håpet om avansement for bæringene fortsatt lever godt, men skal Stabæk ha noe i Europa å gjøre, må det strammes inn ettertrykkelig i det defensive. At Dnepr Mogilev i første kvalifiseringsrunde også spilte uavgjort på bortebane, for så å hamre inn syv på hjemmebane i returen, skremmer dog ikke Stabæk-spillerne.

- Vi slipper inn altfor enkle mål i dag igjen, men vi viste i dag at vi er et mye bedre lag enn dem, og det er ingen grunn til at vi ikke skal slå dem der, sier Jon Inge Høiland til Nettavisen.

- Jeg synes vi har gode muligheter, sett på bakgrunn av det vi presterer her i dag, samtykker Jan Jönsson.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere